Picos pado iš kalafioro (žiedinio kopūsto) yra įvarių variacijų. Bet dažniausiai bazę sudaro: kalafioras + kiaušinis + sūris. Aš naudoju tepamą ožkos sūrį ir jau 4 kartus gaminau pagal šį receptą – kalafioro pica visad pavykdavo puikiai.
FAQ
Kokį kalafiorą naudoti?
Man patinka šaldyti – mažiau terliojimosi. Jei naudosi šviežią, tada žiedynus reikia apvirti 5-7 min garuose (turi šiek tiek suminkštėti, bet išlaikyti tvirtą tekstūrą).
Ar galiu pasiruošti iš anksto?
Taip, tiek visą tešlą, tiek kalafiorų „miltus” galima pasidaryti iš vakaro ir įsidėti į šaldytuvą.
Ar galiu padą šaldyti?
Iš esmės gali iškart daryti dvi picas ir vieną iškeptą padą (iki dedant ingredientus paskutniam kepimui) užšaldyti. Atitirpini kambario temperatūroje ir toliau elgiesi pagal recepto eigoje nurodytą eigą.
Kokio dydžio pica gaunasi?
Jeigu gaminsi iš dviejų šaldytų kalafiorų pakelių (400gx2), gausis labai didelė (šeimyninė) pica. Man vos tilpo skardoje, todėl sumažinau iki pusantro pakelio. Šiaip rekomenduočiau darant iš dviejų pakelių, picos tešlą padalinti į dvi dalis – vieną picą pasiruošti iškart, o kitą užsišaldyti ar pasilikti rytojui.
Ar būtinai turiu naudoti tokį pat topingą kaip tu?
Drąsiai improvizuoki. Man patinka bianca picos – be pomidorų padažo. Man labai patinka Gorgonzola sūrio, rukolos ir ančiuvių derinys, taip pat Mozzarella sūris, salotos, kaparėliai ir sūdyta lašiša puikiai susivalgo. Svarbu, žinoma, kas kepa kepti, o tokius ingredientus kaip ankčiuviai, salotos, lašiša uždedi prieš pat valgymą.
Drąsiai tepkite pomidorų padažą ant pado, jeigu norisi, tk nereikia naudot labai skysto ir perkrauti picos papildomais ingredientais, tiesiog padukas sudrėks (kaip ir kepant absoliučiai bet kokią picą).
Mums prireiks
Padui:
Kalafioras (žiedinis kopūstas) | 600g šaldytų (jeigu naudosite šviežią kalafiorą, žr. FAQ 1 klausimą)
Kiaušinis | 1 vnt
Tepamas varškės sūris | 70g, naudoju ožkos
Džiovintos prieskoninės žolelės
Druska
Topingui:
Tarkuotas ožkos ir parmezano sūris | kelios saujos
Triufelių padažas | 2 vš
Pienių lapai ar kitokie žalumynai
Lukštentos kanapių sėklos
Papildomai:
Merlė ar nelabai tankus audinys
Trintuvas (geriausia su S formos ašmenimis)
3 lapai sviestinio popieriaus
Viskas labai paprasta
Kalafiorą atitirpinukambario temperatūroje. Jeigu naudosite šviežią kalafiorą, žr. FAQ 1 klausimą.
Sudedu į trintuvą ir sutrinam. Jeigu turit, naudokite tokį su S formos ašmenimis). Svarbu tik nepaversti koše masės.
Sudedu į audinį ir nugręžiu. Labai labai gerai nusunkiu. Po to mano kalafioro masė sveria apie 250g
Sumaišau su likusiais padui reikalingais ingredientais: kiaušiniu, tepamu sūriu, druska ir džiovintais prieskoniais (raudonėlis ,čiobrelis, rozmarinas).
Patiesiau sviestinį popierių, sukrečiu tešlos kupstelį. Uždengiu kitu sviestiniu popieirumi.
Iškočioju apskritimą.
Tada pašaunu į 200C orkaitę 30min.
Ištraukus užtiesiu sviestiniu popieriumi ir apverčiu. Nulupu prilipusį prie dugno popierių. Dabar dugnas tapo "piršumi".
Keliaujam atgal į orkaitę 10-15min.
Ištraukus sudedu topingą: patapšnoju trumų padažu, beriu sūrį. Vėl į okaitę, kol sūris išsilydo (apie 5min).
Prieš valgant beriu žalumynus.