Man iš amerikietiškų filmų išlikę, jog briuselio kopūstai yra kančia. Kančia, kurią turi valgyti visi amerikiečių vaikai.
Kadangi aš tokioje kančioje negyvenau – visad buvo smalsu paragauti brokolių, žirnelių, briuselio kopūstų. Dauguma mitų subliuško, bet paragavus briuselio kopūstus pirmą kartą labai nusivyliau. Tada sekė antrasis, trečiasis … -asis bandymai. Ir pasirodo, visgi genealumas yra paprastume. Kuo labiau tu tuos briuselius mėgini užgožti, tuo nesėgmingesnis rezultatas.
Tad šįkart išties labai paprastai. Jokio apvirimo, garinimo, marinavimo, nuplykimo karštu vandeniu NEREIKIA.
Nuplauni, nupjaustai kotelius, perpjauni pusiau, apšlakstai aliejumi, sūriu ir kitais reikalais, pašauni į orkaitę.
Viskas.
Mitas sugriautas. Visi laimingi. Valgom.
Mums prireiks
Briuselio kopūstai | 500g
Alyvuogių aliejus | 4 v.š.
Kietasis sūris | 40g (naudojau parmezaną, tiks Džiugas)
Malti džiūvėsėliai | 40g (jei turite kelių dienų senumo šviesios duonos riekę - puikiai tiks)
Česnakų granulės | naudojam džiovintas arba liofilizuotas 1 v.š. (galima keisti išspaustom 2 skiltelėm česnako)
Druska ir pipirai | žiubsnis
Viskas labai paprasta
Kopūstus nuplauname, nupjaustom kotelius, numam papusius lapelius ir perpjaunam pusiau.
Dedame į dubenį (galima viską iškart daryti kepimo formoje), apšlakstome alyvuogių aliejumi bei beriame visus likusius ingredientus. Išmaišome.
Paskleidžiame kepimo formoje arba skardoje. Ir kepame 200C orkaitėje 40min (pusaukelėj būtinai pavartome).
Briuseliai apskrus ir bus minkšti, bet nesutižę.
O jeigu norite "tąsaus sūrio" efekto, likus 5 min iki kepimo pabaigos užberkite kelias papildomas saujas sūrio ir išmaišykite.
Pastabos
Neapsigaukite. Aš kepiau didelėje mėlynoje kepimo formoje - vienu/dviem sluoksniais, o serviravau mažutėje. Taip nuotraukose gražiau atrodė :)
Beje, už įkvėpima ačiū Tasty receptui!