Ne paslapti, kad mėlynės – mano silpnybė. Viskas prasidėjo nuo šios sriubos vaikystėje.
Kai laukiausi Nikos, mėlynės buvo tas kas rytą manęs laukiantis dubenėlis meilės, prieš darbą man paliktas vyro. Nors ritualas truko trumpą mėlynių sezoną, vis tiek tai ryškiausias prisiminimas iš pirmojo laukimo. Nu ir rytiniai vyro man daryti pėdų masažai prieš išeinant į darbą.. mm..

Man skaniausia: mėlynės + medus. Tada dar būna užsipilu ožkos jogurto. Bet tokio skystesnio ir su rūgštele. Kreminiai labiau tinka ledams (o ledai, beje, irgi gaunas tobuli). Keto? Low Carb? Be Lektinų? Medų užkeiski žiubsniu ksilitolio ar kitokiu saldikliu prieš pilant jogurtą.
Taip pat mėlynės puikiai tiks derinant su kitais ingredientais, man šauniai susigrojo su saldžia bulve šiame recepte.
Kiti deriniai:
CINAMONAS
CITRINA
GRYBAI (!! aha netikėta, ypač baravykai)
KALENDRŲ SĖKLOS
MĖLYNASIS SŪRIS (aplamai su sūriais ir kitais pieniškais gaminiais laibai nais)
MIGDOLAI
PERSIKAI
VANILĖ
O šiemet sugalvojau sutrinti ir užsišaldyti mėlynes silikoninėse formelėse. Taip pat galima naudoti ir ledukų formeles.
Tai principas be galo paprastas: nuvalai, nuplauni mėlynes. Sutrini. Supilstai. Užšaldai. Ir perkeli į maišelius šaldymui.
Viskas.
Kai kuriuose šaltiniuose rekomenduojama papildomai pasaldinti cukrumi, bet priežasties jo dėti neradau. Taigi manau puikiai ir taip bus. Jeigu norėsis, visada galima pasaldinti atitirpinus.
Kur naudosime?
SMŪČIAMS
PRIE BLYNŲ
PYRAGŲ AR KITOKIŲ KEPINIŲ ĮDARUI
APOKALIPSĖS HALLOWEENO VAKARĖLIUI
BEIBIO PRIMAITINIMAS (?)
SU KOŠE
Bus labai gerai. Kašara pritaria.

Dabar svarbiausia žiemą nepamiršti jų!!!
p.s. FUN FACT: ar žinojai, kad mėlynės skonis slepias jos odelėj? Tad kuo ma=esnės uogytės – tuo daugiau skonio ;)