Vakar su Nika minkėm picą ir prisiminiau, kaip Luca kepykloje rodė, kaip elementariai galima namuose pasidaryti pomidorų padažą iš konservuotų pomidorų. Taip, kažkada su vyru buvome sugalvoję, jog Biržų duonai reikia kepti Romos picas ir pardavinėti skyreliuose karštas. Tai vis dar gyva svajonė. Tik užtrukome su jos įgyvendinimu ;)
Esu atradus beveik besėklius konservuotus pomidorus Assorti.
Tiksliai turbūt neatkartosiu tąkart rodyto recepto, bet pavyko tikrai labai skanus reikalas.
Mums prireiks
Skardinė smulkintų pomidorų
Saldiklis ar cukrus
Druska
Čiobrelis
Actas
Viskas labai paprasta
Pomidorus sukrečiau į prikaistyvį, sudėjau čiobrelį (nuo šakelių nenuėmiau). Užkaičiau. Dėjau nubrauktą arbatinį šaukštelį ksilitolio, gerą žiubsnį druskos ir kaitinau, kol skystis nugaravo (~15min).
Pabaigoje įpyliau šlakelį acto ir išmaišiau.
Svarbu ragauti gaminimo metu. Kad būtų skanu tau.
Taip pat puikiai tiks pipirai!