Kaštainiai man – Roma. Akyse taip ir stovi vyručiai su kaštainių karučiais. Lietuvoje jų sezonas labai trumpas, tad svarbu laiku apsišopinti ;) Kaštainiai kaip ir persimonai – tuoj viską apgaubsiančios simbolis.
Ar man patiko skonis, kai pirmą kartą, kepiau kaštainius? Nėė
Instagrame kažkas rašė, jog skonis kažkas tarp avinžirnio ir sumirkusio riešuto…
Aš asmeniškai prisijaukinau juos iš kokio 4 karto. Skaniausia valgyti dar šiltučius su karštu vynu.. ;)
KAIP GAMINU KAŠTAINIUS?
- Gerai juos nuplaunu.
- Aštriu peiliu įpjaunu žievę per viršutinę kaštainio kraštinę (tvirtai laikom kaštainį, gerai pagalandam peilį)
- Sudedu kaštainius į dubenį, užpilu vandeniu bent 2 valandoms.
- Nupilu vandenį, sudedu ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos.
- Kepu 180°C orkaitėje 30-45 min (arba kol gražiai apskrus, paruduos ir vrasivers įpjovos).
- Sudedu atgal į dubenį, uždengiu rankšluostėliu ir atvėsinu 15min prieš skanaujant.