TOBULAS JŪROS GĖRYBIŲ TROŠKINYS VĖSESNIAM VAKARUI! GREITAI🔥PAPRASTAI🔥SOČIAI👇
Tai bus kiek adaptuota versija pagal mūsų parduotuvėse dažniau randamus ingredientus ir šiaip mano to karto nuotaiką😀
Šio jūros gėrybių troškinio skonis puikus! Gausis daug, gausiai ne tik braziliškai, bet ir lietuviškai šeimynai pasisotinti – tad skambinki labiausiai išsiilgtiems – jaukiai šeimos vakarienei.
Mes net nesugebėjome viso įveikti, tad jis buvo dar nuostabesnis mums kitos dienos pietums pasilepinti tarp darbų👯♀️
Bet prieš pereinant prie recepto, šiek tiek priešistorės, kodėl BRAZILIŠKAS troškinys atsidūrė mano bloge aplamai🤷♀️🤷♀️
Aną savaitgalį vakarodami sodyboje sugalvojome, jog reikia kulinarinio iššūkio. Taigi davėme Leo žemėlapį, kad išrinktų, kurios šalies virtuvę gaminsime!👉 Olá Brazil!🦜
Dievinu kultūrą atrasti per maistą, tad visiškai užskaitau šį iššūkį!🤩 Ir labai nustebino, kad nėra ten vien mėsa, kokį stereotipą man į palikęs Panoramos Grill Brazil, vienintelė Braziliška vietelė, kurią žinau.
Taip pat įsiminė, kaip dažnai desertuose naudoja kondensuotą pieną, laimus, kiek daug yra žuvies, jūros gėrybių, kad pagrinde restoranai yra bufeto tipo, bet įdomiausia, kad palmių aliejus daugelyje receptų yra privaloma sudedamoji dalis!
MŪSŲ MENIU👇
👩🍳Sūrio bandelės
👩🍳Menkės blyneliai
👩🍳Braziliškų riešutų-saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė
👩🍳Čimičiuri marinuota vištiena grill
👩🍳Jūros gėrybių troškinys
👩🍳Bombardinai-triufeliukai
👩🍳Vaisių mišrainė
👩🍳Morkų pyragas
Geriausia, kad nieks nežino, kaip iš tiesų turi būti, svarbiausia buvo skanu!😆😆
Desertaujant padariau FUN FACTS tipo viktoriną pasipildyti įdomių faktų kraitelę!
👉Pvz, ar žinojai, kad Brazilijoje uždrausti soliariumai?
👉Arba tai, jog šalyje nemokamai atliekama lyties keitimo operacija?
👉O populiariausiu Brazilijos afrodiziaku laikoma piranijų sriuba!🐡
Smalsu, kokią šalį gaminsime kitą savaitę? Seki naujienas mano INSTAGRAME! Taip pat ten rasi ir video receptą šio patiekalo.
Tik neišsigąsk ilgo ingredientų sąrašo! Iš tiesų ten viskas labai paprastai ir buitiškai, tad nupūsk dulkes nuo puodo ir varom gaminti.
Mums prireiks
Menkės file (naudojau dvi)
Valytos nevirtos krevetės (pirkau šaldytas, sunaudojau visą pakelį, apie 800g)
Midijos (naudojau šaldytas, 1kg)
Keli laimai
2 saldžios paprikos
Mažas smulkintas svogūnas
Pusė galvos česnako (smulkinto)
Keli cm smulkinto imbiero
Aliejaus kepimui
1 small onion, sliced
2 bell peppers, sliced
1 jalapeno ar aitriosios paprikos (smulkintos)
2 vš pomidorų pastos
1 skardinė konservuotų pomidorų (naudoju besėklius)
1 vš paprikos miltelių
1 vš kumino
Skardinė kokosų pieno
1 stiklinė sultinio (arba sultinio kubelis ir karštas vanduo)
Kalendros ir svogūnų laiškai (švieži, smulkinti)
Viskas labai paprasta
👩🍳Menkės file ir krevetes užmarinavau išspaudus laimo sultis, alyvuogių aliejaus ir pipirų-druskos.
Juodame ale špižiniame puode užkaitinau aliejų (šiam patiekalui tokius naudoja Brazilijoje, bet jeigu kas - tiks ir puodas), pakepinau svogūną, česnaką, imbierus kelias minutes, dėjau juostelėm pjaustytas paprikas (jeigu išeina - nuimk odeles pr .gaminant), perpjautą jalapeną, paepinau maišydama 5 min.
Sudėjau pomidorų pastą, pomidorus iš skardinės, prieskonius, išmaišiau ir tušinau dar 5 min, tada supyliau sultinį, kokosų pieną išmaišiau ir privedžiau prie virimo.
Sumažinau kaitrą, idėjau menkę (pjaustytą 2 pirštų dydžio gab ir krevetes), po 4 min sudėjau atitirpinas praplautas midijas, uždengiau dangtį 2 min. Geriau nemaišyk, nes sutrinsi žuvį, tik šiek tiek pabaigoje pramaišyk prieš tiekiant.
Užberk gausiai žalumynais, pagardink druska ir pipirais pagal skonį bei laimo sultimis.