Man laaabai patinka Šakšuka. Šiaip dar nesu sutikus žmogaus, kuriam nepatiktų 😅 Čia dalinuosi beveik klasikiniu receptu, bet jeigu noris paeksperimentuoti su kiaušiniais, siūlau išmėgintai:
Turkiškus kiaušinius
Žaliąją šakšuką
Keto benediktus
O klasikinę šakšuką gaminu taip (beje, būteent šiuo metodu gaminant pas mane gaunas skystas trynys ir jokių baltymo snarglių ant viršaus – tooobula)👇
INGREDIENTAI
Pomidorų salsa (receptas čia)
4 kiaušiniai
Žalumynai
Druska, pipirai, alyvuogių aliejus
Jeigu norisi, galima patrupinti FETOS sūrio
RECEPTAS
Į keptuvę pilu pomidorų salsą, kad uždeengtų dugną. Tada padarau keturias duobeles, į jas įmušu kiaušinius. Uždengiu ir kepu ant nedidelės kaitros 4 min.
Man toks laikas optimalus kad ant kiaušinio neliktų snarglių, bet liktų bėgantis trynys.