Kai tingulys įsisuka galvoj, tai sodrų skonį teks atrast šioje sriuboj.
Orkaitėje keptų pomidorų sriuba – tobulas sprendimas tiems, kas nori iš vakaro pasiruošti nepakartojamus pietus. Ir tiem, kas neturi laiko gaišti prie puodo pusdienį, kad išvirti šeimai skanią sriubą vakarienei.
Skani karšta ir šalta.
Jeigu valgysite šaltą – pasiruoškite iš vakaro, ar bent jau prieš 4 valandas, kad spėtų ataušti. Laikykite šaldytuve. Pateikite su smulkiai kapota cukinija, agurku, paprika, kapotais mėlynaisiais ar šalotės svogūnais, smulkintom prieskoninėm žolelėm, Tabasco. Labai gardu ir su žuvimi ar jūros gėrybėm, kad ir krevetėm sūrime ar rūkyta lašiša. Aišku, jeigu turite laiko pasikepti tigrinių krevečių, menkės ar midijų – valio! Žodžiu, neribojam fantazijos.
Svarbus momentas – visus priedus pateikite greta dubenėliuose – tegu valgytojai patys susikuria savo tobulą sriubą.
Man ji tobula, Andriui taip pat. Tad tikiuosi ir jums.
Mums prireiks
Pomidorai | 1kg
Saldžioji paprika | 1-2vnt
Mėlynasis svogūnas | 1vnt
Šviežios prieskoninės žolelės (čiobreliai, rozmarinas, raudonėlis)
Papildomai:
Alyvuogių aliejus
Druska
Pipirai
Medus/Cukrus
Viskas labai paprasta
Pomidorus įpjauname ir nuplikome karštu vandeniu. Nulupame odeles. Išimam sėklas. Kepimo formą apšlakstome aliejumi, dedame pomidorus, per pusę perpjautą svogūną ir paprikos ketvirčius. Uždengiame folija ir pašaunam į 200C orkaitę 40min (arba kol suminkštės daržovės). Vis žvilgtelėkite, kad jos nepradėtų svilti. Nuimkite foliją, užberkite prieskonines žoleles, išmaišykite. Palaukite kol atvės, nuimkite škūrelę nuo paprikos ir sutrinkite į vientisą masę visus ingredientus. Paragaujam, pagardinam druska, pipirais, jeigu rūgštu, dedame šiek tiek cukraus ar medaus. Išmaišome. Jeigu valgysite šaltą, būtinai atvėsinus palaikykite bent valandėlę šaldytuve (o geriau per naktį). Pateikiame apšlakstę alyvuogių aliejumi.