Pats paprasčiausias sezoninis desertas. Čia svarbu turėti kokybiško šokolado: stengiuosi visad naudoti 85%+ kakavos bei stambios druskos. Kokį jau pavidalą pasirinksite – jums spręsti, bet man labai patinka druskos dribsniai – jie itin fotogeniškai žiūrisi. Jau galima rasti daugelyje didesnių parduotuvių.
Tiesa, nuotraukose druskos bėriau tikrai nekukliai – kad „matytųsi”. Realybėje tiek nereikia užteks vos žiubsniuko. Nelikę į eksperimentus? Naudokite vien šokoladą arba kitokius apibarstymus: kokosų drožles, smulkintas pistacijas, liofilizuotų uogų miltelius, džiovintus gėlių žiedlapius, čiobrelį, na o drąsiausi – užberkite čiliuko ar šviežiai maltų pipirų trio.
p.s. šis desertas tikrai atras sau vietą sūrio lėkštėje.
Mums prireiks
Figos | 8vnt
Juodasis šokoladas | pusė plytelės
Druska (arba kitokie aukščiau išvardinti priedai)
Viskas labai paprasta
Figas nuploviau, labai gerai nusausinau, supjausčiau ketvirčiais (galima ir per pusę).
Užkaičiau vandenį nedideliame runduliuke, sulaužiau šokoladą į dubenėlį ir įtausiau viršgarų. Gumine mentele vis pamakaluodavau, kad vienodai tirptų.
Čiupau po riekę figų, mirkiau iki pusės šokolade, šiek tiek luktelėjau, kol nuvarvės, ir dar nesustingus užbėriau druskos.
Na ir ilgai netemkite - skanaukite tas figas tik šokoladui sutvirtėjus - iš susiraukšlėjusių vaisių nuotraukose matosi, jog aš neskubėjau fotografuoti :))
Pastabos
Jeigu dubenėlis platus - šokoladas lengviau pasidengs tepant ta pačia medine mentele. Prieš gaminant geriausia pasiruošti, kur dėsite paruoštas figas - tobulas sprendimas - patiesti sviestinio pop, o ant viršaus uždėti groteles. Bet tikiu ne visi turi groteles namuose, tad galima guldyti tiesiai ant sviestinio popieriaus ar iš dviejų medinių iešmelių sukonstruoti lovį.