Geriausia dalis: vakare viską pasidarai,
o kai ateina laikas gaminti, imi ir per akimirką susisluoksniuoji.
Mums prireiks
Brioche arba burgerio bandelė | 2vnt
Burokėlis | 1 vidutinis
Paprika | 1vnt
Ožkos sūris | 6 riekelės
Rukola | 2 saujos
Paprikos marinatui (proporcijas reguliuokite pagal skonį):
Balzamiko actas | 1vš
Maža česnako skiltelė | išspausta
Medus | 1vš
Aliejus | 2vš
Viskas labai paprasta
Burokėlį apšlakstome aliejumi, įvyniojame į foliją ir pašauname ±valandai į 200C orkaitę. Aš išjungus palieku pernaktį jį vėstį orkaitėje, tad jis bet kuruo atveju taps minkštutis.
Paprika dedame greta ant grotelių ir švelgiame kaip ji skrunda. Kai žievė pradeda svilti, luktelim dar akimirką ir ištraukiame. Nulupame papriką, supjaustom juostelėm ir merkiame nakčiai į marinatą.
Burgerio bandelę perpjauname išilkai ir paskrudinam sausoje keptuvėje.
Sluoksniuojame: salotos, plonai pjaustytas burokėlis, paprikos (labai nenuvarvinkite marinato), riekelėm pjaustytas ožkos sūris.
Jeigu norisi - pašlakstykite aliejumi bei tirštuoju balzamiko padažu.
Viskas. Valgom.