Na makaronai gal per drąsus pavadinimas. Nebent tai būtų itin platūs dydžio Tagliateliai, beveik tinkantys į lazanijos lakštus.
O šiaip šis patiekalas labai lengvas (tiek skonio, tiek gamybos prasme). Ypatingai tinka norint sunaudoti peraugusias cukinijas. Pateikite kaip užkandį arba nudžiuginkit besiruošiačius bikini sezonui. Tobulas garnyras prie žuvies, sunkesnių griliaus patiekalų. Mes valgėme kaip salotas su burratos sūriu ir ančiuviais.
Rekomenduočiau nepagailėti pesto ar bent jau druskos, nes cukinijos iš savęs nėra itin išraiškingo skonio.
Svarbiausia pasistenkite jų neperkepti – 1, 2 ir valgom – juk makaronai turėtų išlikti al dente ;)

Mums prireiks
Cukinijos | 1 peraugusi arba 2 nedidukės
Pesto padažas | 3-4 v.š.
Mėgstamų riešutų, sėklų | sauja
Druska
Pipirai
Valgome vieną, pateikiame kaip garnyrą, o taip pat pagardinam ančiuviais, mocarelos sūriu ar vytintu kumpiu.
Viskas labai paprasta
Riešutus arba sėklas apkepame sausoje keptuvėje, kol įgaus auksinį atspalvį. Atidedame. Naudodami bulvių skustuką cukiniją sutarkuojam plonom juostelėm (prieš tai išpjauti šerdis ir nuskust žievę). Dedame į įkaitintą keptuvę ir maišydami apkepame ant didelės ugnies 2 minutes. Nepersistenkite, tegu jie lieka "žali" bei traškūs. Apvoliojame cukinijas pesto padaže (galima tai daryti ir keptuvėje arba tiesiog lėkštėse). Beriame pipirus, gausiai druskos ir riešutų.
Pastabos
Jeigu valgysite vieną, tiks kaip lengvas "starteris", bet aš rekomenduočiau ant viršaus dar uždėti ančiuvių, vytinto kumpio arba mėgiamo sūrio bei apšlakstyti alyvuogių aliejumis.