Nebeįvardinsiu, kiek kartų šitus gaminau. Ta prasme buvo turbūt trečia karantino savaitė, kai juos kepiau kasdien. Po to kas antrą dieną. Po to šaldiklyje nebeliko vietos😅🙈
Jau esu minėjusi, jog aš „užsėdu” ant recepto. t.y. gaminu jį tol, kol visiškai perprantu, tada galiu važiuoti toliau. Panašiai ir su šiais kąsneliais – visur visada šalia. Po receptu dar prikėliau telefonu darytų foto įvairiose situacijose, kad pamatytumėte skirtingesnį kepinio veidą.
Jie labiausiai turėtų patikti citrusinių desertų ir cheesecake’ų mėgėjams. Kai pirmą kartą atkandau mano skonio receptoriai uždainavo! Ką ten uždainavo, sprogo jie. Rimtai, buvau taip išsiilgusi tokio ryškaus ir drauge subalansuoto skonio, bet to net nesupratau iki paragaudama šį kepinį! Taip džiaugiaus, jog net kolegei nuvežiau ir palikau ofise, kad pasiimtų pasilepinti😅
FAQ
- Ar jei tinkami šaldymui?
O taip, pasigaminkite, susipjaustykite ir užsišaldykite. Atitirpiname kambario temperatūroje ir skanaujame (maždaug per valandą turėtų atitirpti). Kas gali nutikti? Gali kristalizuotis kreminis sluoksnis, tad nusiteikite, jog yra tikimybė, jog išvaizda nebebus tobula. Visgi skonis toks išliks.
2. Ar galiu naudoti kitokį sirupą pasisaldinti?
Tikrai taip. Tik padukas gali nusidažyti sirupo spalva. Dar mėginau krisilitolį skiesti su vandeniu ( 2 vš ksilitolio užpilame 3vš vandens) bei esu dėjusi 2 vš ksilitolio ir pylusi papildomai kokosų aliejaus. Pavyksta, tik ne taip tvirtai laikosi.
Tačiau naudojant ksilitolį svarbu turėti omeny, jog pats padukas bus žymiai šviesesnis. Štai foto jau iškepto paduko ir jau baigto vieti kremo:
3. Ar galiu nespalvinti citrininio sluoksnio?
Žinoma! Palik jį natūraliai baltos spalvos jeigu norisi.
4. Kuom galima keisti kokosų kremą?
Greičiai alternatyva galetų būti riebi grietinėlė arba maskarpinės sūris. Arba išplaktas varškės kremas.
5. Jei neturiu laimu, galiu naudot vien citrinas?
Gali, bet rekomenduočiau susiorganizuoti laimus.
6. Kokosų kremas?
Taip. Parduotuvėse būna kokosų pienas ir kremas. Dažniausiai perku 1l tetrapakus. Kremas geriausiai atsiskiria įdėjus į šaldytuvą pakuotė per naktį. Tada vanduo nusėda ant dugno, o į viršū pakyla kremas. Jį ir nusemkite.
Na gerai, gana čia plepėti su savimi, einam gamint.
Mums prireiks
MIGDOLŲ PAGRINDAS
Migdolų miltai | 250g
Tapiokos ar kitoks krakmolas | 70g
Kokosų aliejus | 70g (ištirpintas)
Sirupas | 40-60ml (naudojau datulių) arba galima keisti ksilitoliu (viršuje prie FAQ pasakoju kas kaip)
CITRININIS SLUOKSNIS:
Citrina ir laimas + tarkuota jų žievelė | po vieną
Kokosų kremas | 250ml-300ml (galima ir daugiau)
Kokosų aliejus | 2vš
Agar agar'as | 1 aš ( su kaupeliu)
Vanilės ekstraktas | keli lašeliai
Spalvai ant peilio galo ciberžolės
Viskas labai paprasta
- Orkaitę įkaitinu 180°C
- Sumaišau pagrindui skirtus ingredientus.
- Sukrečiu į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir išlyginu. Paplokite/paspauskite.
- Kepu apie 15min, kol spalva tampa auksine. Ištraukit ir palikite atvėsti.
- Pereinam prie kremo. Prikaistuvyje įkaitinu aliejų, sudedu kremą, išmaišau ir kaitinu, bet neužverdu. Apie kremą pasakoju viršuje: FAQ6.
- I kremą dedame tarkuotą žievelę ir išspaudžiam citrinos ir žaliosios citrinos sultis.
- Dar šiek tiek vanilės ir viską išmaišau.
- Beriu Agaro miltelius ir išmaišau (nepadauginkite, nes sutvirtėjus gausis žele tipo sluoksnis, o mums to nereikia).
- Jeigu norisi geltonos spavos kremo (aliuzija į citrinas), įberkite šiek tiek ciberžolės. Nepersistenkite, nes bus elektro geltonos vakarėlis. Skoniui įtakos nebus
- Paliekam kremą šiek tiek atvėsti ir supilame ant jau šalto padelio.
- Dedam į šaldytuvą nakčiai. Ar bent 3-4val.
- Skaniausias šaltas ir šiaip rekomenduoju laikyti šaldytuve.
Taip pat rekomenduoju gaminį susipjaustyti ir užsišaldyti.
O štai ir mano telefoninė galerija. Kepinys tas pats, spalvos skiriasi dėl apšvietimo, sirupo/ksilitolio paduke eksperimentų bei įberto ciberžolės kiekio.