Be protiškai skanio braziliškos sūrio – tapijokos bandelės. Ne tik skanios, bet ir tirpsta burnoje! Vieną pavasario savaitgalį vakarodami sodyboje sugalvojome, jog reikia kulinarinio iššūkio, tad gaminome braziliškos virtuvės hitus. Daugiau apie tai padakoju šiame įraše.
Didžiausias to savaitgalio atradimas visgi buvo šios nuostabiosios bandelės. Man buvo skausminga žiūrėti, kaip brolienė kuičiasi jas gamindama, o bet skanumas… Grįžus namo galvojau, kad na privalo būtų paprastesnis būdas. Ačiū mano google skilsam – yra. Kaip ir majonezas, taip ir Pao bandelės – puikiai pasiruošia blenderyje.
Man tereikėjo į mano Blendtec sumesti visus ingredientus, išplakti iki vientisos masės ir kepti! Kepti galima mini keksiukų formelėse (jeigu nenaudosi silikoninių formelių – paprastąsias reik ištepti aliejumi), bet aš kaip tik turiu silikonines formeles nuo popsų. Man ir nuo kanelių tiktų, svarbu apie 4 cm skersmens.
Mažučiai skanumo burbulėliai😍
Kokių reikės ingredientų?
Mums prireiks
1 didelis kiaušinis (kamb temp)
70 g alyvuogių aliejaus
160 g pieno
170 g tapijokos miltų (keto naudoja atsparų)
70 g smulkinto bet kokio sūrio (naudoju FETĄ)
Žiupsnis druskos, jeigu sūris ne sūrus
Viskas labai paprasta
Visus ingredientus sumetu į blenderį ir sutrinu iki vientisos konsistencijos.
Išpilstau į silikonines formeles (jeigu naudosi paprastas, tada jas sutepk aliejumi). Viršuje aprašau plačiau.
Įkaitinu orkaitę iki 200C (su ventiliatoriumi) ir kepu 15-16min.
Valgau šiltas
Pastabos
Tešlą galima pasidaryti iš anksto ir įdėt į šaldytuvą, prieš gaminant palaukti kol sušils ir prasukti papildomai. Taip pat pastebėjau kad kitą dieną bandelės apdžiūną, bet dar skanios, vidaus pamažėja, tad galima įdaryti kaip kokius eklerus, tik sūriais įdarais ar užtepėlėm, pvz išplaktu oškos sūriu su grietinėle.