Toks keistas derinys vieną dieną susigalvojo. Žinai, tie sūrio rutuliukai riešutuose, kur per renginius pateikia? Tai čia panašiai atrodo, tik viduje va sezoninis netikėtumas
Tik va kas blogiausia tuose tetulių furšetų rutuliukuose? Permirkę riešutai. Todėl mano rekomendacija – viską pasidaryti iki savo šventės, o jau volioti prieš pateikiant. Tada riešutai bus traškūs, puikiai persipins faktūros valgant. Bet galbūt aš čia ta viena kurią erzina sumirkusios pistacijos, tai galima ir nesiparint🤷♀️
Taigi taigi. Šis šaunus derinys smagiai nustebino mano vasarotojų komaniją.
Čiobrelis nuostabiai dera su braškėm. Ir su sūriu. Tad drauge ši kombinacija – BOMBA.
Taip pat gali čiobrelį keisti baziliku (nesu tikra kaip čia su šviežiu reiktų susismulkinti, bet džiovintas tikrai tiks), taip pat pipirai puikiai atskleidžia braškės skonį.
Pistacijas gali užkeisti kepintom migdolų plokštelėm (aš jas šiek tiek patraiškyčiau).
Tai gal tiek šiam kartui.
Mums prireiks
Braškės | 10 vidutinių
Ožkos sūris (tepamas, tiks philadelphia ar pan) | 100-120 g
Čiobrelis (tiks ir džiovintas ar smulkintas šviežias bazilikas)
Medus | šaukštelis (nebūtina, jei braškes saldžios)
Pistacijos (sūdytos, lukštentos) | 30 g
p.s. proporcijos gali kisti priklausomai nuoingredientų dydžio
Viskas labai paprasta
Braškes nuplaunu ir gerai nusausinu. Labai gerai.
Išmaišau tepamą sūrį su smulkintu čiobreliu ir medumi jeigu dedi (tiks ir džiovintas).
Gautu kremu aptepu braškes (nebūtina tobulai lygiai visko padengti, svarbu kad bent kiek patektų kremo visur).
Sudedu į lėkštutę ir į šaldytuvą iki kol atvyks svečiai ar bent jau pusvalandukui (galima 10 min į šaldymo kamerą jeigu skubi).
Tuo tarpu sukapoju ar smulkintuvu susmulkinu riešutus. Paskleidžio lėkštutėje ir apvolioju rutuliukus.
Skanaus