Apie šį receptą nelabai turiu ką papasakoti, tik tiek, jog skonis tikrai vertas atsidurti bloge. Saldžiosios bulvės – batatai – puikiai tinka šaldymui, tad galima išsikepti, sutrinti ir užsišaldyti. O kai norėsis košės – atiotirpinate ir pasigaminate pagal receptą apačioje.
Miso yra fermentuotų sojų pupelių pasta. Dažniausiai iš jos gaminama Japoniška sriuba, tačiau neretai naudojama ir padažams bei patiekalams gardinti. Miso itin vertinama dėl teigiamo poveikio sveikatai: atkuria ir palaiko gerą žarnyno florą, gerina virškinimą ir šalina iš organizmo toksinus. Tačiau jeigu miso dėsite į karštą vandenį ar deginančią košę – ji praras visas savo maistingąsias savybes, kaip pvz. medus.
Mums prireiks
Batatai (saldžios bulvės) | 2 dideli
Kokosų kremas | 250ml
MISO pasta | 2vš su kaupu
Čiobrelis / rozmarinas / česnako milteliai | 1/2 šaukštelio arba pagal skonį
GHI arba aliejaus šaukštas
Pateikimui alyvuogių aliejus, pipirai, lukštentos kanapių sėklos
Viskas labai paprasta
Batatus subadome (man patogiausia ausrių peiliuku, bet tiks šakutė ar paprastas peilis). Įvyniojame į foliją ir kepame 200C orkaitėje 45min. Patikrinkite, jeigu mink6tos - traukite, jeigu ne - palikite dar ąį min. Aš dažniausiai kepu iš vakaro ir palieku orkaitėje vėsti.
Nulupkite luobeles ir sutrinkite.
Prikaistuvyje ištirpiname sviestą, supilame pieną, palaukiame, kol sušils (neužvirkite). Sumažinkime kaitrą iki žemos.
Metas bulvėms bei prieskoniams. Išmaišome, šiek tiek luktelim, kol viskas sušils iki vienodos temperatūros.
ATSARGIAI. Tiršta masė kaitinama linkus burbuliuoti ir "spjaudytis", galite nusideginti.
Išjunkite kaitrą.
6 valgomus šaukštus šilto vandens sumaišykite su dviem Miso pastos šaukštais, kol turėsite tyrelės konsistenciją.
Įmaišykite į košę. Paragaukite, pagardinkite papildomai Miso ar kokosų pienu, jeigu norisi.
Pateikiame apšlakstę aliejumi, pipirais, lukštentom kanapėm.
Pastabos
Kartais visai mėgstu išspausti laimo :) Kokosų pienu ar vandeniu galite reguliuoti košės tirštumą.