O brolyti.. Jeigu reikėtų išsirinkti vieną desertą, kurį turėtum valgyti visą likusį gyvenimą – šis patektų į top tris. Drėgnas, tąsus, itin šokoladinis.. ir dar sveikuoliškas! Ta prasme valgai ir visiškai nesiparini. ABSOLIUČIAI.
Sukonstravau jį iš kokių 4 internete rastų receptų, tad net sunku būtų kažkam vienam atiduoti duoklę. Tai kad jau šiandien mano gimtadienis, prisiimsiu visą šlovę pati sau 😅🙈
Ingredientų sąrašas – kiek prabangesnis, bet randamas visuose prekybos centruose.
Migdolų miltus perku Sanitexe – šiek tiek pigiau. Ten taip pat visad yra labai gerų šviežių batatų, nu ir šiaip skanių reikalų.
Migdolų miltus galima pasigaminti iš migdolų. Apie tai pasakojau šiame recepte.
Taigi pradžioje sumaišiau visus šlapius ingredientus.
Po to sausieji.
Na kaip ir viskas, beveik jau turite štai šį gražuolį.
Mums prireiks
Drėgnieji ingredientai:
Saldžiosios bulvės | 400g (kepta tyrė)
Datulės | 160g (nukaulintos ir išmirkytos vandenyje)
Migdolų sviestas | 40g (2v.š.), keiskite kitokiu riešutų sviestu
Kokosų pienas | 150ml (keiskite kitokiu augaliniu pienu)
Sausieji ingredientai:
Kakava | 40g
Migdolų miltai | 180g
Kepimo milteliai | 2 a.š.
Sauja graikiškų riešutų (nebūtina)
Žiubsnis druskos
Papuošimui naudojau :
Pusę plytelės 90% šokolado
Pistacijas ir graikiškus riešutus
Džiovinti rožių žiedlapiai
Viskas labai paprasta
Bulves subadžiau, apvyniojau folija ir pašoviau į 200C orkaitę vandėlei. Kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio.
Į dubenį sudėjau drėgnus ingredientus, sumaišiau.
Sudėjau sausuosius ir sumaišiau viską į bendrą masę.
Subėriau gerai nuplautus (o geriau ir valandėlę pamirkytus) graikiškus riešutus.
Naudojau 20x20cm formą. Joje išklojau sviestinį popierių, apipurškiau alyvuogių aliejumi kepimui ir sukrečiau braunio masę. Kepiau 180C 35min-40min. Po to palikau visiškai atvėsti orkaitėje.
Neišsigąskite - jis bus minkštas išjungus orkaitę, bet vėstant stings. O visiškai atvėsusį perkelkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite. Kepinys neturėtų trupėti, o kaip tik bus minkštas ir drėgnas, o jeigu norite tvirtesnio - mėginkite kepti kokiom 5 min ilgiau, nors mano nuomone - neverta.
Papuošiau karšto vandens vonelėje tirpintu šokoladu, trupintais riešutais ir žiedlapiais.
Pastabos
Viena bičiulė migdolų miltus keitė kokosų+kukurūzų mišiniu. Sakė skanu :) Bet su negali lygint, nes migdolų braunio neragavus, o vat aš smalsumo vedama.. Išmėginau, kas bus jeigu atsisakytumėm riešutų. Išmėginau su kokosų miltais užkeisti visus migdolus - man sausokas rezultatas. Visgi kokosai sugeria visą braunio sielą. Ir skonis/tekstūra ženkliai skiriasi - lyg smėlis burnoje, bet valgoma. Ir Andriui net visai patiko - sakė gerai kad kietas - kaip šokoladinis baunčio batonėlis (o tika gimė kita mano eksperimentinės kulinarinės kelionės idėja.. sveikuoliškas Baunti braunis..). Vietoj riešutų sviesto dėjau maltus linų sėmesnis, išbrinkintus vandenyje ( mano jie ir surišo braunį ). Jeigu daryčiau antrą kartą, naudočiau ±120g kokosų miltų.