Iškepiau, valgom ir nesuprantam kaip anksčiau nesugalvojau šio recepto. haha :)))
O geriausia dalis ta, kad gali susitarkuoti bulves kad ir prieš dieną, pasidėti šaldytuve, o atėjus pietum viens du ir blynai lėkštėj.
Mums prireiks
Tarkuoti batatai | 300g (per burokinę)
Kiaušiniai | 3vnt
Tapijokos krakmolas | 3vš su kaupu (45g) ( keiskite miltais, ar kitokiu krakmolu)
Prieskoniai: druska, pipirai, česnako milteliai (taip pat labai tinka muskatas, cinamonas, kardamonas)
Aliejus kepimui
Pateikimui: salotos, lašiša, tepamas ožkos sūris.
Viskas labai paprasta
Batatus (saldžias bulves) sutarkuojame.
Kiaušinius išplakam šakute, sumaišome su bulvėmis.
Įdedame miltus, pagardiname prieskoniais ir išmaišome.
Įkaitiname keptuvėje aliejų (nepagailėkite) dedame plynelius. Pradžioje temperartūrą palaikome vidutinę, o pabaigoje- užkaitinkite - man traškūs skanesni :)
Skanaujame su lašiša ir tepamu sūreliu (išsuku su šiek tiek vandens, tada masė panaši į jogurtą).