Įdarytos bulvės – klasika! Įdaryti batatai – klasika su cinkeliu ;)
Šįkart sočiai ir rudeniškai. Na čia tokia mano „comfort food” interpretacija. Ir visai sakyčiau vykusi. Tiesa, aš vos nuo pusės pasisotinau, Andrius įveikė vieną ir kitos įdarą :)) Užtat viską galite pasiruošti iš anksto – bulves ir įdarą – o prieš valgant tik sušildote.
Krevečių svarbu negaminti – jas iškepsite šildant grybus.
O likučiai tobulai įsitaiso pietų dėžutėje :) Tik vėlgi, krevečių nebepalikite rytojui, nelabai jos skanios būna antrą dieną.
Viskas prasideda nuo visai negausaus ingredientų sąrašo, o po receptu pasidalinu eiga :)
Jeigu voveraičių nėra po ranka – keiskite pievagrybiais, konservuotomis pupelėmis, virtomis kynvos kitokiomis kruopomis, špinatais.
Mums prireiks
3 dideli batatai (arba 4 vidutiniai)
450g voveruškų
160g krevečių
Nedidelis svogūnas
3 česnako skiltelės
Sviestas arba aliejus kepimui
150ml kokosų kremo
Pusė sultinio kubelio
100ml verdančio vandens
Žalumynų
Viskas labai paprasta
Batatus gerai nuploviau, nušveičiau ir subadžiau keliose vietose. Tai galima padaryti šakute ar kitokiu patogiu įrankiu (man asmeniškai labiausiai pasiteisino austrių atidarinėjimo peilis).
Kiekvieną bulvę įvyniojau į foliją ir pašoviau į orkaitę 200C 45-60min. Kepimo laikas priklauso nuo bulvės dydžio.
Tuo tarpu pasiruošiau įdarą:
Grybus nuploviau, nuvaliau, perpjoviau pusiau. Nuplykiau verdančiu vandeniu ir kelias min ten palikau pagulėti.
Svogūną ir česnaką susmulkinau ir apkepiau keptuvėje su šaukštu GHI sviesto, kol suminkštėjo (kaip visad - pirma svogūnas, tada kvapusis draugas).
Nuvarvinau ir sudėjau grybus.
Kol jie kepė sultinio kubelį ištirpinau 100ml verdančio vandens. Apskrudus grybams sudėjau krevetes, po minutės pyliau sultinį, kokosų kremą išmaišiau ir kelias min patroškinau - padažas sutirštėja.
Prapjauname iškepusias bulvers ir gausiai dedame įdaro, puošiame šviežiomis žolelėmis.
O ŠTAI IR ŽADĖTOJI EIGA
Pašovus bulves į orkaitę, neskubėdami pradedame ruošti įdarą.
Nuplikę grybus apkepame juos su svogūnais ir česnakais.
Dedame krevetes, pilame sultinį, kokosų kremą, smulkintas žoleles ir turime va štai tokį reikalą.
Kuriuo įdarome šį nuostabų trio.
Na kaip ir viskas :)