Žali traškūs baravykai šiemet buvo rudens atradimas! Didis ačiū mano instagramo bičiuliams už idėją.
Šiaip mano firminis receptas – traškūs baravykų steikiukai, tačiau nujaučiu, jog šis baravykų karpačio jiems gali tapti nekukliu konkurentu.
Svarbu, kad grybai būtų jauni ir tvirti. Prireiks gero peilio, nes baravykus stengsimės suraikyti kuo ploniau. Ir rekomenduočiau neskubėti valgyti, o leisti skoniam susigulėti kokias 15min.
Mums prireiks
Baravykai | 4-6
Parmezanas | sauja tarkuoto ar plonai skusto
Apelsino žievelė | 1 aš
Žalioji citrina | pusės žievelė ir sultys (keisk paprasta citrina)
Alyvuogių aliejus
Pipirai
Druska (naudojau rūkytus dripsnius)
Čiobrelis šviežias
Viskas labai paprasta
Baravykus nuloviau ir kuo ploniau supjausčiau.
Sudėjau lėkštėje (galima per kelis aukštus)
Dubenėly sumaišiau tarkuotą apelsino, citrinos žievelę, sultis, nekukliai aliejaus, tarp pirštų patrintą čiobrelį.
Padažu apšlaksčiau grybus, apibėriau druska ir pipirais.
Pabaigai - parmezano drožlės.
Skaniausia palikus 15 min skoniams susigroti.