Turiu tradiciją kasmet gaminti avokadų šaltsriubę.
👇2020/2019/2018
Kol jūs dalinatės šaltekų nuotraukomis aš gaminu būtent ją. Kartą metuose.
Kodėl tik kartą? Na smagu, jog ta diena būna išties ypatinga😅 O jei rimtai, spėju taip nusiavokadinam, kad dozės pakanka visiem metam😅🙈
🥑Receptas modifikuojas kasmet, bet paskutinį kartą dariau pagal šį:
Mums prireiks
Avokadai | 5 maži (250g)
Citrina
Sultinys | 400ml
Miso pasta | 1 v.š.
Kokosų kremas | skardinė arba pagal skonį
Pateikimui:
Lukštentos kanapės, krevetės, laimas, žuvų padažas, soja, aitrus padažas, sėklos, kalendra ir kt žalumynai
Viskas labai paprasta
Pasiruoškiau sultinį, atvėsinau (tiks iš kubelios).
Nusėmiau samtį ir sumaišiau su miso pasta. Supyliau atgal.
Avokadus nuvaliau, apšlaksčiau citrinos sultimis, sudėjau į sultinį.
Viską sutryniau blenderiu ir po truputį pyliau kokosų kremą, kol pasiekiau norimą tirštumą.
Paragaujam, jeigu norisi - išspaudžiame laimą ar citriną, pagardinam žuvų padažu.
Mes valgom atšaldytą (lai pabūna bent valandą šaldytuve).
Prieš skanaujant gausiai beriame sėklų, šviežių prieskoninių žolelių.
Pastabos
Galima aišku ir šiltą skanauti, tik na.. keistoka ji :))
O štai kaip šią sriubą gaminau 2018 metais :)