Avokadų ledai trendina kosminiu greičiu. Po susitkimo su keliais tiekėjais tuo spėjau įsitikinti. Drauge su Chia, ciberžole, Matcha – avokadas išlaiko itin tvirtas pozicijas madngų sveikų mainstreamo pasirinkimų sąraše.
Įdomus faktas. Linų sėmenys šiaip naudingumu lenkia Chia ir jie mūsų regiono gyventojam net labiau tinka vien dėl to, kad auga mūsų klimate. Anyways, keliaujam prie avokadų, kurie, beje, irgi pastaruoju metu kelia dvejonių iš aplinkosauginės pusės: vienam avokadui užauginti reikia nuo 70 iki 320 litrų vandens. Štai įdomus straipsnelis šia tema.
APIE LEDUS
Jie tikrai įsbūdingi vien dėl fakto, jog tai ledai iš avokado.
Skonis nesakyčiau, jog fantastiškai sužavėjo, bet normaliai – valgoma. Svarbiausia nevalgyti „nuogų”, o paskaninti uogom, vaisiais, kokosų drožlėm, riešutais ir pan.
Ką keisiu kitą kartą? Naudosiu kokosų kremą ir dėsiu jo daugiau. Vienareikšmiškai. Turėtų suteikti lediškesnę tekstūrą.
Kuom galima papildyti receptą? Bananu, riešutų sviestu, datulėm, mangu, medumi.
Kokosų kremą keiskite grietinėle.
Gaminimo procesas itin paprastas, o prireiks tik 4 ingredientų.
Avokadą sutrinam iki vientisos masės su saldikliu. Svarbu nepalikti gabaliukų. Pilame citrinos sulčių arba laimo, kitaip oksiduojasi. Taipogi turėkite omenyje, jog su laiku avokadas apkarsta, tad nevilkinkite su ledų valgymu.
Kadangi neturėjau kokosų kremo (nors pirkau būtent jį), tai nepavyko gerai išplakti. Bet jeigu naudosite kokybišką kokosų kremą turėtų puikiai išsiplanti.
Iš mano patirties, Santa Maria būtų tikrai saugus pasirinkimas.
Na ir paskutinis etapas – ledų šaldymas maišant (iš tiesų, dėl jo aš vengiu gaminti namuose ledus ne ant pagaliuko). Reikia dėti ledus į kamerą ir 4 kartus vis gerai išmaišyti. Kas 30-40min. Tai turėtų padėti tekstūrai priartėti prie tikrų ledų. Po to sudedate į norimą talpą.
Žinoma, ištraukus prieš valgymą teks luktelėti keletą minučių, nes turėsite luitą ledo.
Bet ir paprastų ledų iškart iš kameros nevalgot. Nebent juose būtų begalės priedų ar jie būtų pripūsti oro, kas išlaiko ledus minkštučius.
Youtube patarė uždėti celofaną ant ledų – neva tai padeda nuo kristalizacijos. Galbūt…
Dėkite paprastą maišiuką, nes su maistine plėvele bus vargo vakarėlis.
Rezultatas: labai fotogeniškas.
Skonis: man 3 iš 5, o Nika spjaudėsi :))) Na avokadai – stebuklo nesitikėkite, bet jeigu juos iš tiesų mėgstat – patiks.
Mums prireiks
Viskas labai paprasta
Pastabos
Vietoj kokosų žiedų sirupo naudokite cukraus, agavų sirupą, trintą datulių pastą, medų. Būtinai paragaukite būsimus ledus maišymo "būsenoje". Saldumo galima dadėti ir po pirmo išėmimo iš kameros.