Mano kurta Rožinė burokėlių Latte sulaukė didžių jūsų ovacijų. Rašydama receptą žadėjau, jog išmėginsiu visą sąrašą neįprastų gėrimų, kurie visapusiškai lenkia mums įprastą rytinį kavos puodelį.
Taigi antroji sąraše: Auksinė arba Ciberžolės Latte.
Galvojate Auksine ji vadinama dėl savo spalvos?
Vat ir ne – dėl sudėties!
Ciberžolė ne tik ryškaus skonio, kūną sušildantis prieskonis. Ji turi ir gydomųjų savybių.
Be to, jog ciberžolė teigiamai veikia žarnyno, kepenų, tulžies ir inkstų veiklą, šis prieskonis iš organizmo išvalo toksinus. Taip pat, ciberžolė laikoma natūraliu priešuždegiminiu antibiotiku.
Ja gydomos žaizdos, įkandimai, bėrimai. Taip pat, teigiama, jog ciberžolė turi ir antidepresantinių sąvybių.
Turtinga geležim, kalciu, fosforu ir jodu.
Vitaminai: C; B1; B2; B3.
Beje, B grupės vitaminai padeda išlaikyti sveiką odą bei raumenų tonusą, stiprina imuninę ir nervų sistemas bei vartojami norint išvengt mažakraujystės (Ačiū Wikipedija).
Trumpai surašau daug gėrio, o plačiau apie ciberžolę jums tikrai papasakos ponas Google’as.
Kodėl šiandien pristatau jums būtent
Auksinę Ciberžolės Latte?
Sako, tikrieji šalčiai mūsų dar laukia. Ir vakar ryte žvelgdama pro apšerkšnijusį langą supratau: nieko nebelaukia – jie jau čia.
Ta proga nupuošėm eglutę.
Tiesą sakant, nebuvo ką ten ir nupuošinėt – jau per Naujuosius meduoliai susidūrę su smalsiom Nikos rankutėm kapituliavo. Ir tie su molio šarvais galiausiai atsitraukė.
Tad mum beliko nuraiščiot imbieru kvepiančias kaspinėlius ir surinkti tai, kas liko iš kartoninių namelių.
Tiek tų reikalų.
Bet po eglute gulėjo pamirštas neišpakuotas prieskonių rinkinukas, kuris ir priminė man apie Super Lattes. Nieko, ko nerasi šiuolaikinės moters lentynoje pirkti neprireiks. O jeigu ir kažko nėra – ingredientų sąrašas paprastas ir randamas daugelyje prekybos centrų.
Šiandienos gėrimas vadinamas Ciberžolės arba Auksine Latte.
Kupina indiško aromato man ji truputį primena Chai.
Gėrimą aš susikūriau tokį, kad skonis būtų priimtinas man. Svarbiausi čia migdolų pienas ir ciberžolė, na ir piprų būtų gerai nepamiršti, nes jie padeda įsisavinti kurkuminą, esantį ciberžolėj. O toliau su prieskoniais galite ir paimprovizuoti.
Migdolų pienas | 1 puodelis Jeigu norite, gėrimą galima suplakti su kavai skirtu pieno putos plakikliu.
Pradžioje galima naudoti mažiau ciberžolės ir kaskart vis didint dozę.
Taip pat čia tiks muskatas, imbieras ir anyžius.Mums prireiks
Malta ciberžolė | 1/2 aš
Cinamonas | 1/3 aš
Kardamonas | 2 sėklos (jeigu turite, naudokit maltą)
Šviežiai malti pipirai | ant peilio galo
Saldiklis | pagal skonįViskas labai paprasta
Pastabos