Šiaip farširuotas kiaušinis visiškai not my thing. Užsikabliavau ant vienos įdarytų kiaušinių kompozicijos Pintereste, kurią norėjosi atkartoti. Visgi turiu pripažinti, gavosi neblogai.
Taigi ši idėja tiks jeigu vis dar turi namuose užsilikusių Velykinių kiaušinių. Nors mačiau nebloga margučių apkepo idėja dalinosi ir Nida. Tik na mano biški druagiškesnis KETO, mažai angliavandenių, be gliuteno ir be lektinų mityboms.
Tai čia maždaug tipinis artefaktas, randamas tipinės lietuviškos šeimos Velykinėje puotoje👇
Tradiciškai čia neapsieina be lietuviam taip mėgstamo PIKANTIŠKO įdaro. Tipištai tai majonezas, česnakas, sūris, na ir kas ten iš trinys. Biški krapiukų ir vsio.
Sorry, šįkart be kečupo, mielieji.
Rečiau sutinkami 6tai tokie eksponatai👇 (beje, čia mano brolio kūrinys. Reikėjo matyti jo pasididžiavimu pepildytą veidą. Žmogui 45+😅🙈)
Nosis tai iš morkos, bet vat iš ko jis padarė ttas akis🤔 Pipirai?
Anyways. Metas grįžti prie mano recepto. Kiek originalesnis, bet per daug nenuvažiuojam į lankas nuo originalo. Na juk reikia atiduoti duoklę, ne veltui tiek metų PIKANTIŠKAS derinukas užkariavęs mūsų šventinius stalus.
Mums prireiks
Dideli kiaušiniai | 6
Galva česnako (nedidelė)
Majonezas | 1-2 šaukštai (naudojau naminį), galima maišyti su riebiu graikišku jogurtu
6 šparagų stiebelių (pašalinti sumedėję kotai)
Žiupsnelis druskos, pipirų
Mėlynojo pelėsinio sūrio, susmulkinto | saujelė
1/2 arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
Šviežių žalumynų
Galima, bet nebūtina - šaukštelis MISO pastos
Viskas labai paprasta
Česnaką įvynioju į foliją (prieš tai galima atsargiai nupjauti kotą, lengviau išsilups) ir pašaunų į 180C orkaitę, maždaug pusva;andžiui (arba kol česnakas visiškai suminkštės ir taps košele).
Kiaušinius pilnai išvedu ir atidedu vėsti. Aš dedu į puodą su vandeniu, leidžiu jam užvirti ir tada išjungiu kaitrą. Palieku ten kiaušinius gulėti 15 min. Tada išimu ir atvėsinu.
Kiaušiniam nupjaunu viršunėles, išimu trynius, sudedu į dubenį - sumaigau šakute. Dedu majonezą, išsuku. Česnakas turi būti visiškai suminkštėjęs - dedu į masę (prieš tai galima atskirai sutrinti į tyrelės konsistenciją)
Jeigu norisi išskirtinumo - siūlau šaukštelį miso užpilti drungnu vandeniu ir įmaišyti.
Sumaišau masę iki vientisos ir paskaninu druska bei pipirais. Dedu į kiaušinius.
Smidrus nuplykau verdančiu vandeniu ,dedu į keptuvę su sviestu ar aliejumi ir apskrudinu, smeigiu į kiaušinius.
Apiberiu trupintu sūriu ir rūkytos paprikos milteliais, jeigu norisi.