Kad burokėlių lapeliai tinka salotoms, jau išmokome. Bet aržinojai, kad valgomas ir kotelis, ne tik jaunas lapelis?
Jaunus kotelius sukapoju (kaip kokį salierą) ir dedu į salotas, šaltibarščius. Bet man skaniausia juos trumpai pasičirškinti drauge su lapeliais. Principas kai špinatų. Tik pirma sumetu kotelius, po minutės lapelius ir po 15 sekundžių sėdam prie stalo.
Prieš tai keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepinu kelias smulkintas česnako skilteles iki mikštumo (aromatui suteikti). Tada sudedu kotelius, pilu balzamiko arba žuvų padažo (galima ir abu), arba kokosų aminoso (analogas sojai). Pats patiekalas iš tiesų nieko ypatingo, bet kas suteikia šiam patiekalui to VAU, tai padažas.
Gali valgyti vienus, su balzamiku, o gali pasidaryti mano magišką rytietišką padažioką. Jis biški gogolis mogolis, bet man labai tinka su wok tipo patiekalais.
Mums prireiks
Jaunų burokų lapai ir kotai | daug
Aliejus
Česnakas | kelios skiltelės
Druska, pipirai
BŪTŲ GERAI TURĖTI
Balzamiko actas
Žuvų padažas
PADAŽUI
Riešutų sviestas ir/ar Tahini sezamų pasta | 100g
Česnako skiltelės | 2vnt
Balzamiko actas | 2vš
Saldiklis/cukrus/medus | 1vš
Laimo sultys | 1vš
Aliejus ar vanduo reguliuoti klampumui
JEIGU NORISI UMAMI GALIMA ĮDĖTI
Miso pastos
Sojos ar Kokosų Aminos
Žuvies padažo
Viskas labai paprasta
Keptuvėje įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinu kelias smulkintas česnako skilteles (aromatui suteikti).
Tada sudedu supjaustytus kotelius (apie 1 cm), pilu balzamiko arba žuvų padažo (galima ir abu), arba Kokosų Aminoso (alternatyva sojai). Kepinu apie minutę maišydama.
Sudedu lapus (jeigu didesni, paplėšyk).
Uždengiu dangčiu ir lukteliu, kol sukrenta.
Visuspadažo ingredientus sublendinu tarpusavyje. Tirštumą reguliuoju vandeniu arba aliejumi. Būtinai ragauk darydama, kol pasieksi norimą klampumą/skonį.