Ne paslaptis kad bent kelis kartus per vasarą važiuoju į Jūrmalą prie jūros. Čia aprašiau kelias latviško pajūrio patirtis. Šį kartą noriu papasakoti apie maistą.
Kadangi atostogos buvo trumpos, trumpai ir surašau:
1. ŽUVŲ PARDUOTUVĖ „Svaigas zivis”
Mes kaip tik greta buvome apsistoję. Apie šią vietą esu daug girdęėjus, bet neteko lankytis iki šiol. Čia suvažiuoja tiek vietiniai, tiek turistai. Bet be vietinių apie šią vietą turistai nelabai žino. Ką noriu pasakyti – nėra čia šleifo žmonių nusidriekęs.
Asortimentas platus, nuo šviežios, iki rūkytos. Nuo atvežtinės iki vietinės. Nuo žuvies iki jūros gėrybių. Ir ikrų, žinoma yra.
2. RESTORANAS 36 LINIJA
Apie jį sklando legendos. Nors dauguma sako, kad po persikraustymo į naują lokaciją „nebe tas”, aš TAME taip ir nepabuvojau, tad man viskas čia Tas :))))
Valgėme kelis kartus.
Kainos: vidutinės – aukštos.
Vaizdas – 10 balų.
Patogu įvažiuot su vežimu (tik nebandyk eiti iš jūros pusės). Erdvu (greičiausiai dėl COVID, bet mano vežimas nesiskundė;))
Būtina rezervacija savaitgaliais (nebent eisi dienos metu)
Dirba nuo 13 val.
Atskiras meniu vaikams su tikrai didelėmis porcijomis. Plius ant jo galima paišyti.
Su džiaugsmu tau supakuos nesuvalgytą maistą namo (nu nes koks vaikas gali suvalgyti litrą sriubos ir po to dar 3 delno dydžio kotletus..)
3. VIETINIS PREKYBOS CENTRAS (TOPS geriausias lokalumo ir kainos pasirinkimas)
Prekybos centre rekomenduoju susipažinti su tokiais local skanukais:
– Jogurtas su rugine duona
-Ožkos pieno gaminiai (taip pas juos yra ožkos kultūra): sūriai „pumbuls” (kamuoliukai), raikyti sūriai, kefyras (pastarąjį esu radus tik Rimi)
-Sidras (sausas ir geras, yra nemažai vietinių brandų)
-Vietinis vynas iš rabarbarų, serbentų, obuolių (jo neragavau, nes pasirodė ne itin special)
-Nu ir šiaip visokie nostalgiški keisti sovietinii palikimai
Lauktuvėms:
-Kepyklos Laci šokoladiniai saldainiai su rugine duona (OMG)
-Riešutėliai su karamele
-Šprotai
Nu ir šiaip pašmirinėkit, ten fainų dalykų galima atrasti. Nors esame šalia, vartotojiškai tikrai skiriamės.