Kas rudenį ant moliūgų užsėda, o kas ant persimonų.. Sakyčiau man tai laukiamiausia šio sezono dalis. Šiemet namo juos velku ne vienetais, o kilogramais. Ir užplaukė didis įkvėpimas ne tik valgyti šviežius ar su koše, bet ir integruoti juos į kitus kulinarinius eksperimentus.
Tad nusiteiki. Šiemet laukia gausus persimonų kulinarinių eksperimentų derlius.
Persimonai. Juos kepti orkaitėje labai patogu, kadangi yra krapštymosi su vafliais, tai smagu įmest persimonus ir nesiparinti. Nemėgstantys kardamonų juos drąsiai gali keisti cinamonu.
Taip paruoštus vaisius tobula valgyti su jogurtu, todėl net ir su vafliais prisidėjome jogurto, užsikretėm kardamoninių persimų ir mm…
Vafliai. Jie nėra tobuli, tačiau tai tikrai geriausi keto vafliai, kuriuos esu mėginusi. Jie lengvi ir purūs. Neapsunkina organizmo pavalgius, dėl to ir puikiai tinka valgyti su priedais. Kadangi linksta į sausesnę pusę – jogurto/persimonų ir vaflių derinys puikiai susibalansuoja.
Tad svarbus vaflių momentas – neperketi, nes išdžius visai. Aišku, nieko tokio, su ledais irgi puikiai susivalgys (nebūtinai) vaikams.
Ir paskutinis patarimas – nepalikti jų „vėliau”. Gaminam tiek, kiek suvalgom, nes po valandėlės kitos jie jau nebetokie. Pašildyt irgi neis.
Aš pažadu nenuleist rankų ir toliau ieškot „iausių” rezultatų (po velnių, tam netgi ir vaflinę nusipirkau), o kolkas atiduokim duoklę šiem paprastiem, greitiem keto vafliam.
Išeiga – 6 vafliukai
Mums prireiks
VAFLIAI
Riešutų sviestas | 80g
Kiaušinis
Kepimo milteliai | 1/2 a.š.
Jogurtas | 30g (naudojau ožkos)
Saldumas | pagal nuotaiką
Aliejaus (geriau purškiamo) kepimui
KARAMELIZUOTI PERSIMONAI
Persimonai | 2 vnt
Patinkantis saldumas | 2 vš
Pusės laimo sultys
Maltas kardamonas | 1/3 aš (keiski cinamonu)
Tirpinto sviestas | 2 vš
Druska | žiupsnis
Viskas labai paprasta
VAFLIAI
Dubenyje sumaišiau visus ingredientus iki vientisos konsistencijos.
Kepiau vaflinėje apipirškusi alyvuogių aliejumi.
PERSIMONŲ PAGARDAS
Persimonus supjausčiau 1-2 kąsnių gabaliukais.
Išrikiavau kepimo formoje su sviestiniu popieriumi.
Apšlaksčiau sviestu, laimo sultim, apibėriau ksilitoliu (naudoki patinkantį saldiklš), kardamonu ir šiek tiek druskos.
Kepiau 180C orkaitėje 45-60min.
Karts nuo karto pamaišyki, kad sultys padentų visus vaisius.
Valflius skanaujam su jogurtu ir troškintais persimonais.
Arba kaip patinka.
2 komentarai
Vaflių gamybai miltų nereikia?
Taip, šiame recepte miltų nėra :) Užsukite į mano instagram, ten yra patalpintas gaminimo eigos video.