Šis fainuolis pravers, kai spirgėsis kažko saldaus, sveikiau ir paprastai. Aš kažkaip turėjau kelias užsimėčiusias slyvas, prispyrė naktinis saldukas ir taip per 20min turėjau visai nelabai kaltą desertuką.
Pati gaminau mažuose Creme Brulee tipo indukuose, tačiau manau galima tikrai jį perkelti į keksiukų formeles ar atvirkščiai – didesnį, pyrago formatą. Tik gali būti, jog kepimo laikas pailgės 5-10 min, na ir žinoma, ingredientus teks skaičiuot kvardatu jeigu ne kubu.
Taip vat tokios tokelės su šiuo migdoliniu desertuku.
Aij nu dar kalbant apie naudotinas uogas ir vaisius, tai manau pavykti turėtų su belenkuom, aš išmėginau jau su slyvom, figom, avietėm. Kiekvienas skirtingas ir savotiškai žavus.
Jeigu uogos sezoninės, saldžios – galima papildomai nesaldinti jų, tačiau jeigu porūgštės ar ne sesunokusios, rekomenduočiau įdėti šiek tiek saldumo (naudojau ksilitolį, tiks bet koks jūsų mėgstamas variantas).
Viršų apibėriau smulkintais migdolais, tačiau drąsiai keiski migdolų plokštelėm, graikiškais ar kitokiais mėgstamais riešutais.
Mums prireiks
Slyvos | 9 vnt (jeigu figos - 6, aviečių 3 kupinos saujos)
Migdolų miltai | 6 vš
Sviestas | 1 aš su kaupu (kamb. temp.)
Saldiklis (eritritolis) | 1.5 vš (papildomai uogom/vaisiam)
Cinamonas | 1/2 aš
Migolai (arba migdolų plokštelės) | po 4-5 kiekvienam indeliui
Viskas labai paprasta
Saldiklį, migdolų miltus, cinamoną sumaišiau su sviestu. Pradžioj sunkiau maišysis, bet po to liks birūs drėgni trupiniukai.
Slyvas supjausčiau kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėjau į indelius.
Apibėriau migdolų miltų sluoksniu, ant viršaus gausiai paskirsčiau smulkintus migdolus.
Pašoviau į 180C 15min.
Viskas.
Pastabos
vegan versijai sviesta keiski kokosų aliejumi.