Skanukais juos praminė Nika. Išties ilgai juos ir vadinau vaikų skanukai. Tačiau sakydama „vaikų” kažkiek apgaunu, pripažinkim polinkis smaguriauti ne tik vaikų reikalas :) Taip jie įgavo pūstų batonėlių pavadinimą. Nesugalvojau kaip tuos pūstus ryžius ir soras abibendrinti tiksliau, tai tai pasinaudojau populiariuju žodžiu „dribsniai”, nors šiaip teisingiau turbūt būtų sakyti pūstos kruopos.
Juos gaminant išsisuksite su 3 ingredientais, visa kita tik bonusai skoniui paryškinti.
Druska saldumynuose man patinka nes subalansuoja saldumą, o gera kokybiška vanilė, jeigu jos nepadauginus, suteikia subtilų aromatą. Bet sakau, be jų tikrai apsieisite. Be ko neapsieisite tai:
- MEDUS
- RIEŠUTŲ SVIESTAS
- PŪSTI DRIBSNIAI (naudoju soras iš Rimi ir ryžius iš Riešutai Jums, tik atsargiai, jeigu užsakinėsite – 0,5kg kiekis išties didelis)
Bonus idėja – galite papildomai įmaišyti džiovintų ar liofilizuotų uogų, kokosų drožlių, šokolado gabaliukų pagardinti cinamonu ar apšlakstyti tirpintu šokoladu.
Na ir trumpas video kas kaip
Mums prireiks
Pūsti dribsniai (dažniausiai naudoju soras) | 3-4 stiklinės
Riešutų sviestas (migdolų) | 1/2 stiklinės
Medus | 1/2 stiklinės
Druska | žiupsnis
Vanilė | keli lašai
Viskas labai paprasta
Medų sumaišiau su riešutų sviestu. Vos vos pakaitinau (geriau ant vandens vonelės), kad ingredientai asileistų ir susimaišytų, tik neperkaitinu, nes su medumi tai nesveika. Pilu kelis lašus vanilės ir išmaišau.
Beriu druską, pūstus dribsnius ir sumaišau.
Dedu į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą, užkloju kitu sviestiniu popieriumi ir gerai supresuoju delnais.
Galima apversti ir paspausti iš kitos pusės.
Tada dedu į šaldytuvą bendt valandėlei, o geriau nakčiai.
Supjaustome ir skanaujame.