Šį receptą kūriau dar iki karantino vienam projektui. Na kurti daug neteko – tereikėjo žvilgtelėt į archyvą. Aksčiau labai dažniau gamindavau tokius grikius pusryčiams. Kas man skaniausia – tai lazdynų riešutų pieno ir grikių derinys, atsiranda labai geras kakavinis poskonis. Šiandien mes savo be lektinų mityboje nei chia, nei grikių nebevartojame, tačiau žinau, kad daugeliui lietuvių tai kruopa, be kurios neįsivaizduojami rytai.
Tad simboliškai, vėl grąžinamų privalomų kaukių dėvėjimo išvakarėse, dalinuosi grikių per naktį receptu. Metas sunaikinti tas nuo karantino išsikaupusias atsargas, ane?
Tiesa, galima naudoti kokias tik norite uogas, svarbu sezoninės. Tiesa, šiandien turguje mačiau yra dar nemažai vėlyvųjų braškių, tad labai rekomenduoju išmėgint su jom.
Mums prireiks
Grikiai | 50g
Augalinis pienas*| 250ml (naudoju lazdyno riešutų)
Ispaninio šalavijo (Chia) sėklos | 2 v.š.
Cinamonas | 1/2 a.š.
Klevų ar kitoks mėgiamas sirupas | 1 v.š.
Vanilės esencija | keli lašai
Bananas (mažesnis)
Sezoninės uogos arba vaisiai
Viskas labai paprasta
Grikius nuplauname ir užmerkiame vandenyje valandai.
Po to praskalaujame po tekančiu vandeniu ir suberiame į dubenėlį, iš kurio valgysite.
Pilame su pieną, pasiskaniname sirupu, cinamonu bei vanile.
Suberiame ispaninio šalavijo sėklas ir gerai išmaišome.
Bananą supjaustome arba sutriname šaukute ir įmaišome į masę.
Padedame nakčiai į šaldytuvą.
Ryte papuošiame mėgstamomis uogomis