Andrius yra ištikimiausias Biržų turgaus lankytojas. Rimtai, per 7 metus kiek esame drauge, nei karto nepavyko jo nusitemti Vilniuje į turgų. Man tai žiauriai keistas dalykas, nes šiaip jam turgūs labai patinka, turiu teorija, kad jis įsivaizdavo, kad Vilniuje viskas suvežta iš Lenkijos, o Biržuose – jau tikras reikalas. Tai spėkite ką?
Šiandien buvo ta diena, kai pagaliau jį pavyko nusitempti į Kalvarijų turgų!
Vargšas žmogus pasimetęs 5 kartus aplink ratais sukosi negalėdamas išsirinkti. Ir pasirodo kainos sostinėje draugiškesnės nei kaimuose. Kas išties keista, bet čia spėju veikia didelės konkurencijos dalykai. O dar priešais mus shoppinosi ir jos ekselencija Dalia.
Žodžiu, visas gėrio paketas. Grįžę namo pilnai užstockinom šaldytuvą🙈
O dienos laimikis, žinoma, karalaitės voveraitės!
Šįkart gaminau midijų ir voveraičių troškinį. Jis gana sotus, todėl labai į vakarą nenutempkite, be to rekomenduočiau neprisikepti ir daug duonos (valgėme su skrudinta Biržų duonos KETO duona, kurios jau po truputį galima rasti firminėse parduotuvėse). Tiesa, man voveraitės kokosų piene labai skanu ir su orkaitėje keptom saldžių bulvių skiltelėm, kaip dažniausiai ir valgome. Visgi šįkart pabūgau, jog susprogsime nuo tiek maisto :))
Taigi viskas priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus, jeigu skanausite keturiese – paruoškite duonos ar keptų batatų, o jeigu dviese – šio katiliuko užteks sočiai.
TRUMPAS VIDEO KAS IR KAIP
Mums prireiks
Voveraitės | 500g
Midijos | 1kg (naudoju šaldytas)
Svogūnas
Kokosų kremas | pakelis (apie 250ml)
Sultinio kubelis
Baltasis vynas | apie pusę stiklinės
Krapai
Pipirai
Žuvų padažas (nebūtina)
Viskas labai paprasta
Midijas atitirpinau, gerai nuploviau po tekančiu vandeniu (jeigu pakišite iškart po vandeniu, greičiau atitirps).
Voveraites nuploviau, nuvaliau, didesnes supjausčiau.
Puode ar troškinimo inde įkaitinau sviestą ir apkepiau smulkintus svogūnus, kol suminkštėjo.
Supyliau vyną, įdėjau sultinio kubelį, kaitinau vis maišydama ant vidutinės kaitros, kol sultinys ištirpo.
Sudėjau voveraites, ant viršaus midijas ir uždengiau dangčiu 3min.
Atidarius sumaišiau, supyliau kokosų kremą, vėl uždengiau ir kaitinau dar 3-4min.
Išmaišykite troškinį, paragaukite sultinio - jeigu norisi įberkite druskos arba įpilkite žuvų padažo.
Po to gausiai bėriau smulkintų krapų, šviežiai maltus pipirus, išmaišiau ir skanaus!
Pastabos
Jeigu kokosš krema keičiame skardine koosų pieno, turėsite midijų ir voveraičių sriubytę.