Kanapių sėklų sūris | HEMFU | HEFU | Tofu iš kanapių
Kaip pavadinsi, nesugadinsi
Kadangi receptas dar ne itin paplitęs, galime drąsiai pravardžiuoti kaip patinka. Arba kaip kokie kanapių mesijai galim sukurti savo pavadinimą.
Visiškai netyčia užklydau ant šio keistuolio internete ir užsidegiau noru išmėginti. Tačiau visuose receptuose vis išdygdavo mistinis ingredientas nigari. Google man išdavė, jog tai kažkokia labai special jūros druska, kurios didžioji dalis – magnio chloridas, o funkcija – „sutraukti” tofu. Kadangi esu dariusi LaMaistas Tofu sūrio step by step receptą, įtariau, jog citrina turėtų neblogai suveikti taipogi. O keliuose šaltiniuose radau, jog galima išvis nieko nenaudoti.
Na tokio eksperimento dar nespėjau pamėginti, bet pirmas blynas pavyko puikiai.
Kaip valgyti HEMPFU?
Mes susipjaustėme ir pačirškinome keptuvėje su aliejumi, kol išorė tapo traški. Valgėme su žalumynais (tobula, jei tai kalendros), apšlakstę žuvų padažu.
Taip pat drąsiai dėkite keptą hepfu ant salotų. kepkite ant griliaus, valgykite kaip garnyrą prie šuvies arba naudokite kaip pagrindą super sveikiems sumuštinukams, nes pakepinto tekstūra gana tvirta.
Aišku, galima valgyti ir nekeptą. Ar apvoliotą kiaušinyje, ir iškeptą.
Kiek galioja?
Aš sugebėjau išlaikyti savaitę neparagavus šaltai. Tiesiog nebuvo ūpo fotografuoti, o ragaut nenufotkinus skaudėtų širdį. Tai taip tas eksperimentas nukeliavo su manimi į Vilnių ir grįžo į Biržus (tad apgavau – ne visad buvo šaltai). O tada buvo sukeptas Tiesa po savaitėlės jau valgyti nerekomenduočiau.
KETO | BE LEKTINŲ | BE GLIUTENO | DRAUGIŠKAS VEGANAMS
Absoliučiai be viso blogio, kokį tik galime sugalvoti ir dar super mega sveikas.
Baltymų, omega 3 ir 6 bomba!
Mums prireiks
1 dalis kanapių sėklų branduolių (tarkim 1 stiklinė)
2 dalys vandens (2 stiklinės)
Pusės citrinos sultys
Viskas labai paprasta
Kanapes užpyliau vandeniu tiek, kad apsemtų ir per pusę piršto virš. Sutryniau iki košelės, sumaišiau su likusiu vandeniu.
Kaitinau puode iki pirmų burbuliukų.
Išspaudžiau citriną, sumaišiau. Palikau 10-15min atvėsti.
Sudėjau į tankią drobę, labai gerai nusunkiau.
Sudėjau drauge su audiniu į stačiakampį indą (tiks birių produktų indeliai). Svarbu paslėgti kuom nors sunkiu. Kai atvės visiškai - perkelti į šaldytuvą. Atvėsus skanauti🌿
Labai neblogai eiga atsiskleidžia šiame youtube rastame video
1 komentaras
Eina saunkoks nematytas dalykas! Labai įdomu išbandyti. Ačiū!