BE GLIUTENO | BE LAKTOZĖS | VEGAN | PALEO | KETO
Uij kiek dėmesio sulaukė pasidalintas šio recepto „sneak peak”! Tai štai pagaliau dalinuosi šiuo paprastu skanutėliu tahini sausainiuku su jumis. Jeigu turi visus ingredientus – užtruksi kokias 10min viską paruošti kepimui.
Reikalingi ingredientai: migdolų miltai, tahini sezamų pasta, sezamai. Taip pat mėgiamas sirupas saldumui. Datulių, klevų, agavų ar medus – tiks viskas.
Sausainiukus formuojame taip:
Mums prireiks
Tahini sezamų pasta | 100g
Medus, datulių ar bet koks mėgiamas sirupas | 80-100g
Migdolų miltai | 100g
Vanilė | keli lašai
Soda | žiupsnelis
Druska | žiupsnelis
Sezamų sėklos
Viskas labai paprasta
Sumaišiau visus ingredientus išskyrus sezamus. Pradžioje tešla atrodys skystoka, tačiau maišant vis tvirtės.
Atgnybiu po nedidelį gabaliuką, suformuoju kamuoliuką.
Sezamus subėriau atskirai į lėkštutę ir apvoliojau kamuoliukus.
Sudedu juos ant skardos su sviestiniu popieriumi. Paspaudžiu stikline, kol gausis tokie mini blyniukai (apie pusė cm storio).
Dėjau 15 min į šaldytuvą, o tada pašoviau į 180 ºC orkaitę apie 10min, kol sausainiai taps auksinės spalvos. Turėkite omeny, jeigu naudosit datulių sirupą - sausainiai natūraliai bus rudesni. Juos stebėt reiktų atidžiai.
Atvėsinau ant grotelių kambario temperatūroje.
Recepto inspiracija: The Loopy Whisk