Jie nuostabūs! Jie išties labai labai geri.
PIRKINIŲ KREPŠELIS ATRODO TAIP
Ir taip, jau sužiūrėjau, visi ingredientai yra Barboroje – spauski ant pavadinimų (čia ne reklama, čia tik praktiškoji nūdienos kasdienybės pusė).
Migdolų miltai (paprastai perku dideliais kiekiais PROMO)
Soda
Cinaminas
Muskatas
Druska
Kiaušiniai
Kokosų sviestas
Datulių pasta
Riešutų sviestas (šiaip visus riešutų sviestus perku kibirėliais tik iš www.riesutaijums.lt )
Vanilė
Morkos tarkuotos
Graikiški riešutai
Kokosų drožlės
Nors aš juos jau kuris laikas gaminu be progų, tačiau jeigu ruošite Velykoms: siūlau šventiškai ir padekoruoti.
Baltas kremas dekorui: kokosų kremą sumaišau su tempamu kreminiu sūreliu (naudoju oržkos , bet tiks Philadelphia ar maskarponė ar pan), pasisaldinu pagal norus. Čia yra panašaus kremo receptas.
Na o žaismingu akcentu taps į kremą panardintas tikros morkos kotelis 🐰
Mums prireiks
Migdolų miltai | 125g
Soda | 1/2 a.š.
Cinaminas | 1 a.š.
Muskatas | 1/2 a.š.
Kardamonas | 1/2 a.š. (nebūtina)
Druska | žiupsnis
Kiaušiniai | 2 didelii (kamb. temp.)
Kokosų sviestas | 75g (ištirpintas ir atvėsintas)
Datulių pasta | 150g (išbrinkintos ir sutrintos datulės)
Riešutų sviestas | 100g, apie 4 vš (naudoju lazdynų)
Vanilė | naudojau kelis lašus ekstrakto
Morkos tarkuotos | apie 100g (kelios vidutinės)
Kelios saujos graikiškų riešutų (apie 80g) ir kokosų drožlių (apie 30g)
Viskas labai paprasta
PASIRUOŠIAM IŠ ANKSTO:
- Pasigaminam datulių pastą kaip šiame recepte.
- Sutarkuojame morkas.
EIGA:
- Kokosų sviestą ištirpinu prikaistuvyje ar mikrobangėje ir atidedu atvėsti iki kambario temperatūros.
- Orkaitę įkaitinau iki 175°C.
- Tuo tarpu kiaušinius išplakiau dubenyje, sumaišiau su datulių pasta, kokosų sviestu, riešutų sviestu ir keliais lašais vanilės.
- Sumaišiau migdolų miltus, sodą ir prieskonius, ir sujungiau su kiaušinių mase.
- Įmaišiau tarkuotas morkas.
- Riešutus gerai praploviau (dažniausiai dar išmirkau vandenyje su soda).
- Sudėjau juos drauge su kokosų drožlėm į tešlą. Lengvai išsukau.
- Paskirsčiau į keksiukų formeles su popieriukais. Tešla ūgtelės kepant.
- Standartinius kepiau apie 20min, o didelius a’la muffinus 25min, 175°C orkaitėje.
- Po to palikau atvėsti orkaitėje.
TOP TIP: atsidėkite tuos, kuriuos planuojate suvalgyti per artimiausias 4-5 dienas, o likusius - sudedam į šaldymui tinkamus maišelius ir šmurkšt į kamerą! Kai norėsis ko nors saldaus ir sveiko - išsitrauksi, paliksi kambario temperatūroje 20-30 min ir Voilà !
Pastabos
Vietoj atskirų prieskonių galite panaudoti kokį meduolių ar Kalėdinį prieskonių mišinį.
EIGA ATRODO MAŽDAUG TAIP: