Dar vienas azietiškos sriubos receptas 🙈. Šįkart šiokia tokia PHO – Tom Kha interpretacija.
Vieną darganotą žiemos dieną, viena kepėjų šeimyna nusprendė išsivirti vakarienei midijų. Tačiau netikėtai bacilom vieną po kito sukuldžius į patalus – planus teko tobulinti. Kadangi midijos jau buvo atitirpintos – mamai teko improvizuoti. Ir tam improvizacija labai smagiai susivalgė.
Mums prireiks
- Midijos | 1kg šaldytų nelukštentų (galima naudoti pusę nurodyto kiekio)
- Krevetės | 150g (naudojau tigrines atitirpintas)
- Svogūnas
- Česnakas | kelios skiltelės
- Pankolis | nedidelis arba pusė
- Salieras | 10cm ilgio gabaliukas (arčiau žaliosios dalies)
- Grybai | 150g (naudojau šviežius azietiškus Shimeji, galima keisti pievagrybiais ar pan)
- Sultinys | 1.5l (naudojau daržovių)
- Žaliosios citrinos | 2vnt (jeigu nesultingos, naudokite 4)
- Prieskoniai: malti imbierai 1/4aš, džiovinta galangal šaknis (keiskite imbieru), kalendrų sėklos 1/4aš, žvaigždinis anyžius, cinamonas 1/4aš, druska, pipirai pagal skonį.
- Žuvų padažas
- Pateikimui švieži žalumynai: kalendros, petražolės ar svogūnų laiškai
Viskas labai paprasta
Pradžioje atitirpinau krevetes ir midijas po tekančiu vandeniu. Dažniausiai visos midijos atsiveria, tai pusei nuėmiau po vieną geldelę (tai turėsime daugiau vietos puode, bet neprarasime "geldenimo").
Puode, kuriame virsime sriubą, ištirpiname sviestą arba aliejų. Apkepame smulkintus svogūnus, tada česnakus.
Dedame stambiau pjaustytą pankolį, apkepame. Dedame sukapotą salierą, nuplautus grybus, pilame žuvų padažą, likusius prieskonius. Minutę apkepame ant nedidelės kaitros.
Pilame sultinį, sudedame midijas verdame ±4min, sudedame krevetes ir verdame dar ±4 min.
Išspaudžiame žaliąją citriną (ragaukite).
Pateikiame apibarstę žalumynais, pipirais.
Pastabos
Jeigu norisi sočiau, galima išvirti azietiškus makaronus ir įdėti juos į dubenėlius prieš pilant sriubą.