Salotos su kaliarope – visiškai netyčia sukritęs receptas: gaivus, traškus ir tobulai paprastas.
Patiekite kaip salotas arba tartaro pavidalu – bet kuriuo atveju puikiai susivalgo ;)
Beje, man kaliaropė (ropinis kopūstas) – didžiausias atradimas šiemet. Susikapojame šiaudeliais ir triauškiname kaip morkytes ar agurkėlius.
Mums prireiks
Sūdyta lašiša | ±80g
Kaliaropė | 1 nedidelė
Avokadas (sunokęs)
Rukola | kelios saujos
Laimo (žaliosios citrinos) sultys
Alyvuogių aliejus
Viskas labai paprasta
Lašišą, avokadą, kaliaropę supjaustome kubeliais.
Laimą sumaišome su alyvuogių aliejumi vienodu santykiu. Jeigu laimas sausokas, panaudokite du.
Visus ingredientus suriniuokite lėkštėje ir apipilkite padažu. Arba galite susluoksniuoti lašišą, kaliaropė ir avokadą į dubenėlį ir jį apveskite, o salotas padėkite greta. Gausis panašus patiekalas į tar tarą, kurį gaminau šiame recepte.