Šio avokado burgerio recepto įkvėpimas – dar rudenį daryta fotosesija Guacamole restorano naujienoms.
Norėjau pavadinti jį mėsainiu, bet mėsos čia nėra. Gal tada daržovainis.. bet veganai nesupras krevečių. Krevetainis? haha.
Iš tiesų, receptas labai atviras improvizacijoms – norisi dėkite Prosciuto kumpio, norisi – plėšytos vištienos, sūdytos lašišos.. o gal skystai virtą kiaušinį? Tiksliai – kitą kartą būtinai išmėginsiu versiją su kiaušiniu, o kol kas – kviečiu atrasti savo derinį su krevetėmis.
Siūlau netgi du padažus – savo mylimiausią, prie visko derantį, žolelių arba riešutinį. O jeigu tinginsi gaminti – tiesiog užsikrėskite parduotuvėse randamo terijaki arba sweet chili.
Tiesa, nors atrodo kaip gana gurmaniškas burgeris, valgomas visgi jis su šakute ir peiliu kaip salotos.
Mums prireiks
Avokadas | kuo didesnis
Rukola ar kitokia salota | kelios saujos
Krevetės | apie 6vnt
Krevečių marinavimui - pipirų, laimo, druskos mišinys arba mėgstami prieskoniai
Kokosų kremas | 2vš
Tarkuota apelsino arba laimo žievelė | 1aš
Padažui nr1
Riešutų sviestas (naudojau migdolų) | 1vš su kaupu
Žuvų padažas | 1 aš
Medus | 1 aš
Laimos sultys | 1 vš
Padažui nr2
Pundelis kalendrų arba petražolių
Alyvuogių aliejus (švelnaus skonio)
Citrinos arba laimo sultys 1vš
Actas 1vš
Medus 1aš
Česnako nedidelė skiltelė
Viskas labai paprasta
Krevetes atitirpinkite (jei naudojate šaldytas), išvalykite, nusausinkite, apiberkite mėgstamais prieskoniais (man labai patinka laimo-pipirų mixas iš Santa Maria, bet feel free naudoti patinkančius).
Pasirinktinkite norimą padažą: nr1 arba nr2.
Padažui nr1 sumaišykite visus ingredientus. Pradžioje sunkiai "lipinsis" , bet sukite sukite kol taps vientisa masė. Jeigu labai tiršta (tai priklauso nuo riešutų sviesto), praskieskite aliejumi ar vandeniu.
Padažui nr2 visus ingredientus sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Aliejaus nenurodytas likslus kiekis, nes juo reguliuosite skystumą. Pradžioje užtekst kokių 5 vš. Kitų ingredientų santykį taip pat reguliuokite pagal savo skonį.
Avokadą perpjaunam pusiau, išimam kauliuką ir apipjaustome luobelę. Apšlakstome citrina, jeigu nenorite, kad paruduotų.
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus apkepam krevetes, kol skaniai apskrus. Sukrėskite kokosų kremą ir tarkuotą žievelę. Išmaišykite su krevetėmis.
Lėkštėje padedame vieną avokado dalį (galite apačioje šiek tiek nupjauti dugnelį, kad neslidinėtų)į. Sukrečiame kelis šaukštus padažo, sudedame salotas, išrikiuojame krevetes, uždedame kokosų kremo, uždedame antrąją avokado dalį.
Greta sudedame likusias salotas.
Jeigu norisi, galite burgerį papuošti sezamo sėklomis.