Super greitas, super draugiškas pyragas. Visomi
30MIN | SALDINTAS DATULĖMIS | VEGANIŠKAS | BE GLIUTENO | BE LEKTINŲ
Ši dama be galvos, pozuojanti apačioje, neplanavo savaitgalį nieko gaminti, tai fotoaparatą paliko Vilniuje.
Taip beveik niekad nebūna. Ir aišku, kaip tyčia be progos iškepė nerealų pyragą.
O tada atrado dar bent 4 progas jį tądien skanauti🙈
Tad greitai čiupo anytos tortinę, persirengė naminę suknelę, sukonstravo telefonui stovą iš knygų ir įsiamžino jo net neragavus. Ji jautė, ateity gamins šį gražuolį ne kartą ir tikrai kitą kartą pavyks iš kokosų kremo išplakt grietinėlę…
Bet pasidalinti receptu iškart taip pat atrado bent 4 progas.
Tad dovanoju visiem labai draugišką kepinį. Visomis prasmėmis⏰🧁🌿🧘♀️📷
O jį paskanaut progų visada atsiras.
Apie skonį: šiek tiek trapios tekstūros, todėl galima iškepus itraukti iš formos ir palikti vėsti ant grotelių orkaitėje.
Datules (tiksliau datulių pastą) visada galima pakeisti kokosų žiedų cukrumi. Formą taip pat naudokite ne apvalią, o kvadratinę – tada turėsite braunio giminaitį – „blondie”. Supjaustę kvadratėliais patogiai skanausite.
Nuostabios gaivos čia įneš grietinėlė, nors man nepavyko šįkart išplakti kokosų kremą, tikiu progų dar atsiras, o kol kas dalinuosi nuoroda, kaip tai daro kiti:)
Mums prireiks
1vš maltų linų sėmenų + 4vš vandens
150g šviežių datulių (be kauliukų ir žievelės) + 50ml vandens
250g migdolų ar kitokių riešutų sviesto (su kitokiais riešutais neeksperimentavau, bet turėtų pavykti)
1/2aš sodos
žiubsnis druskos
75g juodojo šokolado (nuo80%)
Papuošimui: sezoninės uogos bei vaisiai
Viskas labai paprasta
Datules sutryniau šakute, užpyliau vandeniu, išmaišiau. Linų sėmenis užpyliau 4 šaukštais vandens, sumaišiau su datulėm.
Sudėjau likusius ingredientus be šokolado ir išmaišiau. Šokoladą susmulkinau subėriau į masę, išsukau ir viską į sviestiniu popieriumi išklotą formą.
Išlyginau gumine mentele (bus lengviau pamirkius ją vandenyje).
Pašoviau į 175C orkatę 25min.
Atvėsus papuošiau šviežutėlėmis figomis, riešutais ir žiedais.