Pastaruoju metu virtuvėje kiek aprimau. Turėjau pokyčių asmeniniame gyvenime. Po truputį įsileidžiu naują miltybos filosofiją. Keičiasi buvę įpročiai, mąstymas, vertybės. Pasidalinsiu. Bet ne dabar. Rugsėjis bus tas mėnuo.
Bet iki tol bus receptų vaivorykštė. Nors tokio maisto gal jau nebevartoju, jie išties labai verti žvaigždės valandos. Gaila nepasidalinti. Tad laukia receptais sodrus rugpjūtis. O tada pradėsim naują etapą.
O štai čia mažas „sneak peak” – kai kas iš mano naujojo raciono.
Kanapių pienas yra nuostabus. Jo kreminė tekstūra puikiai draugauja su kava. Taip pat pilu į košę, pilnai pakeičia paprastą pieną. Tiesa, smulkūs trupinukai lieka, tad svarbu gerai išmaišyti prieš vartojant. O prieš balinant arbatą ar kavą kaip tik leisti pastovėti.
Itin maistingas ir turtingas skoniu augalinis pienas.
Mums prireiks
Vanduo | 250ml
Kanapių branduoliai* | 50g
Viskas labai paprasta
Kanapes sumaišau su 100ml vandens.
Sutrinu blenderiu iki vientisos masės (bent kelias minutes malu, bet trupinukų nuosėdos vis tiek liks).
Supilu likusį vandenį, išmaišau.
Dedu į šaldytuvą bent valandai, o geriau per naktį.
Atvėsusį vartoti skaniau.
Pastabos
*Kanapių branduoliai - tai lukštentos kanapių sėklos. Jų rasti galima visose didesnėse parduotuvėse. Tirštumą pasireguliuoju pagal nuotaiką vandeniu, bet šis kanapių ir vandens santykio balansas kol kas mano mėgiamiausias. Jeigu mėgstat saldžiau - įpilat naudojamą saldiklį-agavų, klevų ar kokosųsirupą, o gal medų.