Midijos – jau 5 metai vienas pagrindinių ingredientų mūsų maistinimosi racione. Dėl savo paprastumo pagaminti. Ir kaip taisyklė – apie tai, ką gamini kas trečią dieną, nieko beveik ir nerašai. Taisom klaidą. Vienas paprastesnių ir labai vykusių receptų.
Alų naudoju dėl to, jog pomidorai iš savęs turi rūgšties tad kombinuojant pomidorus su vynu, ją nugesinu grietinėlės, kokosų pieno ar saldiklio pagalba.
Kadangi vakar norėjau lengvesnės vakarienės, bazei pasirinkau alų vietoj vyno.
Dažniausiai naudoju šaldytas midijos. Svarbu jų nepertroškinti, dažnai dedu ne visiškai atitirpusias (bet gerai gerai nuplautas) midijas į puodą troškintis. Pastebėjau, jog taip jos išlieka minkštesnės.
Skanaus!
Midijos | 1kg (naudojau šaldytas) Midijas paliekame kambario temperatūroje atšilti (pakišę po tekančiu vandeniu pagreitinsit procesą). Varijuokite alaus rūšis ir atraskite vis skirtingus šio patiekalo atspalvius.Mums prireiks
Česnakas | 1 galva (ne skiltelė)
Konservuoti pomidorai | skardinė (naudojam gerai trintus, kur nėr sėklų)
Alus | pusė skardinės šviesaus
Sultinio kubelis
Šakelė šviežio rozmarino (keiskite raudonėliu, čiobreliu)
Smulkinti krapai ar petražolės Viskas labai paprasta
Nulupam česnaką ir sutraiškome ar stambiai sukapojam. Apkepame puode, kluriame ruošim midijas.
Pilame pomidorus, patroškinam minutę. Dedame rozmarino šakelę, sultinio kubelį, pilam alų. Išmaišom ir paliekam kelias minutes troškinti ant vidutinės kaitros.
Kai dalis alaus nugaruos, dedam nuplautas midijas (jos gali būti dar ne visiškai atitirpusios), išmaišom. Uždengiam puidą ir paliekam ±5 minutes troškintis neaukštoje temperatūroje.
Apiberiam šviežiom žolelėm, skanaujam su orkaitėj skrudinta duona. Pastabos