Saldi riekelė, puri pagalvė ir žaismingi mėlynių sapnai.
Mums prireiks
Saldžioji bulvė | 1 didelė
Mascarponės sūris | 250g
Mėlynės | pusė stiklinės
Švieži bazilikai | gera sauja
Mėgiami riešutai kedrai, pekano)
Papildomai:
Žiubsnelis druskos
Arbatinis šaukštelis medaus
Viskas labai paprasta
Bulvę nuskutame ir supjaustom 5-10mm riekelėmis.
Apšlakstome aliejumi ir pašauname į 200C orkaitę 20min (arba kol suminkštės).
Kol kepa bulvė pasiruoškime Mascarponės kremą.
Įpilkite šlakelį v
andens ir išsukime iki vientisos masės. Įdedame druskos be medaus (nebūtina, bet atsiranda žaisminga nata). Riešutus trumpai apkepkite sausoje keptuvėje.
Bulves kiek atvėsiname (jeigu valgysite vėliau - atvėsinti būtina, nes nuo šilumos kremas bėga).
Dedame šaukštelį kremo, beriame saujelę uogų, kelis riešutus ir gausiai bazilikų.
Skanaus
Pastabos
Nusiteikę įdomesniam deriniui? Apšlakstykite patiekalą tirštuoju balzamiko padažu arba mascarponę keiskite tepamu ožkos sūriu.