Greitas šokolado desertas sveikiau 🔥Uhu🔥 Užmačiau šį receptą instagramo platybėse ir kaipmat norėjau išmėginti – šokoladas su datulių, riešutų, riešutų sviesto įdaru. Šis sveikuoliškas šokolado skanėstas nepaliks abejingų.
Skanus ir sveikas šokoladinis desertas, kurį galima paruošti silikoninėje arba kepimo formoje.
Šįkart, bičiuliai, atleiskite, bet nebus konkrečių gramatūrų, nes viską dariau „iš akies”. Naudoju 80 % juodą šokoladą, Medjol datules, naminį lazdynų riešutų kremą (sublenderiuoju skrudintus lazdynus), įvairius skrudintus smulkintus riešutus. Galima papildomai pabarstyti druska. Po kelių valandų šaldytuve desertą pjaustom ir skanaujam. Beje, mano instagrame rasi gana detalų receptą ir reels formatu.

Mums prireiks
Šokoladas (apie 2 plyteles)
Medjol datulės
Įvairūs skrudinti riešutai (maždaug po saują): karijų, lazdynų, migdolų, pistacijų (šių dvigubai daugiau nes naudosim dekorui)
Riešutų kremas (naudoju lazdynų, nes jis tobulai dera su šokoladu)
Rupesnė druska (naudoju "flakes" formatu)
Viskas labai paprasta
Ištirpinu šokoladą ir pusę pilu į silikoninę formą arba kepimo formelę su įklotu sviestiniu popieriumi.
Ant viršaus dedu nukaulintas ir perpus perskitas datules (jas visada nuplaunu ir nusausinu prieš valgant)
Beriu smulkintų riešutų (pusę pistacijų atsidėki), pilu riešutų sviesto
Ant viršaus užlieju likusiu šokoladu, kiek įmanoma labau užkloki paviršių.
Ir apiberiu pistacijomis ir šiek tiek druskos
Dedu bent keliom valandom į šaldytuvą arba per naktį
supjaustom ir skanaujam