Bulviniai blynai man yra visiškai vaikystė. Bet pasirinkus mitybą be lektinų, bulvių teko atsisakyti. Na tiesą sakant bulvių atsiskėme jau gerokai seniau🙃 Nelabai jos derėjo su mano mitybos filosofija ir šiaip atrodė nuobodokas pasirinkimas kai pasaulyje TIEK maistingesnių alternatyvų. Visgi negaliu pasakyti, jog kartais neužplūsta nostalgija kūgeliui ar bulviniam blynam. O jeigu bulviniai blynai be bulvių? Bulvinių blynų skonio😅 jergau kaip keistai skamba😅😅 Tai taip ir pavadinkim juos BULVINIŲ BLYNŲ SKONIO BLYNAI IŠ SORŲ MILTŲ🤷♀️👯♀️
Šis patiekalas gavosi, kai gaminau šiuos amerikietiškus sorų blynelius ir supainiojau gysločio ir migdolų miltų svorius🙈 Aha, savo blogą naudoju kaip receptų knygelę – tai didžiausia motyvacija kelti receptus, kitaip jie paskęstų kur nors pasąmonėje🙈😀
Ir buvau netikėtai maloniai nustebinta, kad gavosi skoniu labai panašų į bulvinius blynus – traški plutelė ir minkštas vidus. Puikiai skanaujasi su natūraliu jogurtu, tepamu ožkos sūriu (jis smagiai patirpsta ant dar karšttų blynų) ir, žinoma, grietine🤠
Išduosiu paslaptį🤩 Vaikystėje mėgstamiausi mamos blynai man buvo bulviniai. Nors ji kepa begales skaniausių blynų, negalėdavau atsispirti šiems tiek per pusryčius, pietus ar vakarienę. Kitų mamų ar momčiučių blynai toli gražu neprilygo mano mamos. Nieko ypatingo ten nebūdavo, tik ekstra meilės, kaip visad. Nu ir ji tikrai nepagailėdavo aliejaus kepant. Tą dariau ir aš su GHI. Tada plutelė laaabai skaniai pasičirškina.
Bet paslaptis ne tame☝️Skaniausia blynus būdavo valyti taip: paskleidi visus lėkštėje, pilnai užtepi grietinės ir pabarstai truputį druskos (kaip sviesto teptum ant batono), tada apverti visus blynus ir sutepi kitą pusę. Ir valgai kol dar karšti ir traška, o gireitinė šalta! Ji biški spėja įsigerti, bet ne tiek, kad blynai prarastų traškumą.. ☺️☺️
Mums prireiks
Sorų arba sorgų miltai | 80 g
Migdolų miltai | 20 g
Gysločio luobelės | 20 g
Kepimo milteliai | 1 šaukštelis
Augalinis pienas | 600 ml
Kiaušiniai | 2
Viskas labai paprasta
Sumaišiau pirmus stris ingredientus, įpyliau pieną, išmaišiau. Šiek tiek pabrinkus į mušiau kiaušinius ir išmaišiau.
Kepiau keptuvėje ant įkaitinto GHI sviesto, su sriubiniu šaukštu vis "atgnybdama" tešlos.
Tešlos tekstūra bus ne skysta, panaši į pudingą ar sufle.
Galima šiek tiek praskiesti augaliniu pienu, jeigu labai jau sušoks tešla nuo gysločios.